reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
w jakim kontekście pytasz??
piszę w kontekście tego jakie sobie zakupić na okres porodu i połogu, bo nie mam pojęcia

Dziewczyny znalazłam cudowna wanienkę :-) Anatomiczny kształt wanienki umożliwia kąpiel w 2 wygodnych pozycjach w zależności od wieku dziecka: półleżącej i siedzącej. Myślę,że super sprawa dla początkujących rodziców :-) Co o niej myślicie?

WANIENKA HIPCIO PRIMA BABY 3 kolory + PREZENT (1717359182) - Aukcje internetowe Allegro
wydaje mi się że ta wanienka jest mała bynajmniej jak dla mnie. ale każdy ma inne preferencje, ja mam najzwyklejszą wanienke bo wg w takiej najwygodniej kąpać.

Ati o a ja właśnie ostatnio zastanawiałam się nad wanienkami, bo te zwykłe mi nie przypadły do gustu z pierwszym dzieckiem, może i na dłużej starczają, ale są niewygodne, trzeba do nich wkłady kupować albo męczyć się samemu z podtrzymywaniem.
kasiadz cudeńko, takiego bajeranckiego śpiworka jeszcze nie widziałam

tricolor
ja chce kupić chustę do noszenia małej, ale to po porodzie zastanowię się jaką kupić. A masz jakieś typy??

Nowe chusty przeważnie są dośc "sztywne" więc najlpeiej zacząć od prania co by zmiękczyć, ale jeszcze lepszym uważam wyjściem jest kupić używaną. I taniej wychodzi i jest z wiadomych wzgledów podatniejsza na wiazanie. Dzisiaj już późno, ale jutro napisze coś więcej. Wspomnę tylko, że miałam dwie chusty tkane, różnych firm i zostawiłam sobie diamentowa z bambusem bo właśnie lepiej się układa i jest delikatniejsza, a teraz słuzy mi za "huśtawkę" w altance
P1040554 [HDTV (1080)].jpg
Musisz brac pod uwagę swój wzrost, wzrost innej osoby która będzie chciała nosić dziecko ( mój mąż nie nosił ), porę roku ( są grube i cienkie ) ... najlepiej poczytac na specjalnych serwisach, np. Szkoła Chustonoszenia
Ta moja co na zdjęciu jest to firmy NATI jest NATIBABY - chusty do noszenia dzieci, pościele dziecięce, bluzki do karmienia

ja pamiętam że po pierwszym porodzie używałam takich wkładek kupiłam je w aptece niebyły wcale takie drogie a przydały mi się tylko na chwilę ale tylko dlatego że miałam cc więc mnie wyczyścili a wkładki wykorzystałam jako wkładki do pieluchy tetrowej na pierwsze kupki małej.

dziś udało mi się kupic za całkiem fajną cenę leżaczek

Świetny zakup :-)

Dziewczyny znalazłam cudowna wanienkę :-) Anatomiczny kształt wanienki umożliwia kąpiel w 2 wygodnych pozycjach w zależności od wieku dziecka: półleżącej i siedzącej. Myślę,że super sprawa dla początkujących rodziców :-) Co o niej myślicie?

WANIENKA HIPCIO PRIMA BABY 3 kolory + PREZENT (1717359182) - Aukcje internetowe Allegro

Super. Ja mam taką Wanienka Onda z termometrem (790) – OK Baby Gratka-Gagatka ( perłową ) i tez super się sprawdzała. A jak macie zwykłą wanienkę lub bedziecie w wannie kapac to polecam "foczkę" Praktyczny fotelik foczka do kąpieli NOWOWRODKA (1720140110) - Aukcje internetowe Allegro

a jeszcze się pochwalę jakie cudeńko wylicytowałam, żeby mieć w co maleństwo ubrać jak ze szpitala będziemy wychodzili :)
62 VERTBAUDET kombinezon 2w1 PRZEŚLICZNY (1709022515) - Aukcje internetowe Allegro

Śliczny !

ta wanienka tricolor jest właściwie taka sama jak tak ta co Ati proponuje tylko droższa :tak::tak:

ja też posiadam chustę ...użyłam jej kilka razy :-p:-p zanim się w nią zamotałam to domel już chciał wyjść

piszę w kontekście tego jakie sobie zakupić na okres porodu i połogu, bo nie mam pojęcia
.
tośmy się źle zrozumiały, bo ja pytałam czy chodzi ci o chłonność, wielkość czy cuś?? ale mniemam, ze o to też :-D
ja kupię z belli, są chyba nawet tańsze, a u mnie w szpitalach wszyscy je polecają, z resztą i tak kupię je na pobyt w szpitalu, bo w domu już zmienię na zwykłe skrzydełkowe z naturella :)

tricolo dzięki za podpowiedź, myślę, ze na dobry początek kupię używaną, ale i tak musze się zastanowić, bo przeciesz mała urodzi się w październiku, więc przez zimę nie będę ją targać pod kurtką, bo i mi będzie niewygodnie i jej, a około kwietnia to nie wiem czy już mała nie będzie za duża na chustę :/

ilonka ja bardzo długo używałam tych podkładów a te z belli były kiepskie bo jak troszeczkę nasiąkły to zwijały się w taki wałek i wbijały się w piczkę prosto w szew. Miałem próbki tych seni lady ze szpitala i były o niebo wygodniejsze bo one są jakoś tak sprasowane, że nie zwijają się i ten wkład się nie przesuwa. Mam je zamiar wziąć do szpitala, żeby się z tymi zwykłymi nie męczyć

Kasia całkiem pomysłowy i ładny ten Twój kombinezonik. Tez muszę taka malizne upolować bo większych to mam sporo...

reklama
tośmy się źle zrozumiały, bo ja pytałam czy chodzi ci o chłonność, wielkość czy cuś?? ale mniemam, ze o to też :-D
ja kupię z belli, są chyba nawet tańsze, a u mnie w szpitalach wszyscy je polecają, z resztą i tak kupię je na pobyt w szpitalu, bo w domu już zmienię na zwykłe skrzydełkowe z naturella :)

tricolo dzięki za podpowiedź, myślę, ze na dobry początek kupię używaną, ale i tak musze się zastanowić, bo przeciesz mała urodzi się w październiku, więc przez zimę nie będę ją targać pod kurtką, bo i mi będzie niewygodnie i jej, a około kwietnia to nie wiem czy już mała nie będzie za duża na chustę :/

Ja czytalam wczoraj na lipcowkach taki watek co dziewczyny odradzaja i polecaja. Wszystkie praktycznie odradzaja te wklady poporodowe belli. Ja na pewno kupie seni lady, nie lubie miec byle jakich podpasek a po porodzie to bedzie nas zalewalo bardziej niz przy okresie. Wole sie czuc komfortowo. Wogole dziewczyny warto zerknac na ten watek bo lipcowki sa na swiezo ze wszystkim i mozna sobie poczytac co jest warte zakupienia.

Do góry