reklama
Podobno wszystko zależy od tego jak bioderka dziecka są ułożone w nosidle. Ja zastanawiam się nad mei tai ale to raczej dla takiego, które sztywno trzyma łepek Nosidełka dla dzieci - typu Mei-Tai - LennyLamb.com, podobny do tego manduca
http://pl.lennylamb.com/nodes/2_nosidelka_mei_tai
http://pl.lennylamb.com/nodes/2_nosidelka_mei_tai
tricolor ta kołyska mi się bardzo podoba. może gdyby nie to że mam salon oddalony o 3m od sypialni to może i bym sobie taką sprawiła, no i cena dość wysoka. ale w przyszłości jak już się przeprowadzimy do domku i trafi się kolejne dziecko to kto wie?
co do chust i tych różnych nosidełek to jestem sceptycznie nastawiona. Z tego co słyszałam to ortopedzi stoją na stanowisku że zniekształca to kręgosłup a te nosidełka z powodu zwisających nóżek doprowadzają do problemów z miednicą. Zresztą szwagier jest rehabilitantem i też stanowczo odradza takie rzeczy. Więc ja raczej z tego zrezygnuje
Ja chodziłam na warsztaty z chust i jestem jak najbardziej ZA, tak samo jeśli chodzi o nosidła, ale oczywiście nie mówie o tych "zwykłych" bo faktycznie cały cięzar na miednice idzie , na bioderka i jest kiszka.
Jak wiadomo, kazdy ma swoje doświadczenia, swoje źródła informacji itd no i swoje zdanie co za tym idzie :-)
No, a mei-taia moja kumpela dała sobie uszyć i Ją o wiele tanie wyszło. Tez oczywiście polecam bo faktycznie tez jest bobre
sivi bardzo mi się podoba twój wózek
Marti fajny ten zestaw kąpielowy, ale jak ktoś ma w domu dużo miejsca, myślę, że bez niego też można się obejsć
Kingolinka fajne łóżeczko z możliwością bujania dobrze widzę??
Dominika mi się te 2 łóżeczko podoba, ale tylko dlatego że jestem tradycjonalistką, z kołyski dziecko szybko wyrasta i choćby nawet dlatego bym jej nie kupiła
tricolor ja chce kupić chustę do noszenia małej, ale to po porodzie zastanowię się jaką kupić. A masz jakieś typy??
Marti fajny ten zestaw kąpielowy, ale jak ktoś ma w domu dużo miejsca, myślę, że bez niego też można się obejsć
Kingolinka fajne łóżeczko z możliwością bujania dobrze widzę??
Dominika mi się te 2 łóżeczko podoba, ale tylko dlatego że jestem tradycjonalistką, z kołyski dziecko szybko wyrasta i choćby nawet dlatego bym jej nie kupiła
tricolor ja chce kupić chustę do noszenia małej, ale to po porodzie zastanowię się jaką kupić. A masz jakieś typy??
kasiadz
Fanka BB :)
przeglądałam te wkłady poporodowe SENI LADY i są różne rodzaje, który najlepszy?
Wydaje mi się, że na początek na pewno muszą być duże później można przejść na coraz mniejsze i zwykłe podpaski.przeglądałam te wkłady poporodowe SENI LADY i są różne rodzaje, który najlepszy?
WerkaMirek
Ja juz zapomnialam co to jest "okres"... Bo niestety mialam zawsze ostro bolace Lekarz mi zawsze powtarzal ze po urodzeniu dziecka sie poprawi! No sprawdzimy!!
anek30bb
ja pamiętam że po pierwszym porodzie używałam takich wkładek kupiłam je w aptece niebyły wcale takie drogie a przydały mi się tylko na chwilę ale tylko dlatego że miałam cc więc mnie wyczyścili a wkładki wykorzystałam jako wkładki do pieluchy tetrowej na pierwsze kupki małej.
dziś udało mi się kupic za całkiem fajną cenę leżaczek
dziś udało mi się kupic za całkiem fajną cenę leżaczek
Załączniki
reklama
Dziewczyny znalazłam cudowna wanienkę :-) Anatomiczny kształt wanienki umożliwia kąpiel w 2 wygodnych pozycjach w zależności od wieku dziecka: półleżącej i siedzącej. Myślę,że super sprawa dla początkujących rodziców :-) Co o niej myślicie?
WANIENKA HIPCIO PRIMA BABY 3 kolory + PREZENT (1717359182) - Aukcje internetowe Allegro
WANIENKA HIPCIO PRIMA BABY 3 kolory + PREZENT (1717359182) - Aukcje internetowe Allegro
Podziel się: