reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
pysia ja nie wyobrażam sobie trzymać dziecka w tym usztywnianym, nie miałam z tym problemów ani żadnych wizji, ze mi sie dziecko złamie. Mój mąż też nie miał bo on z tych odważniejszych ;p ale u każdego inaczej a widziałam, że różnica w cenie jest w sumie niewielka, więc co Ci szkodzi kupić z "deską" i w razie czego wywalić ją na śmietnik.

sivi Graco Symbio wyprobowane. Jak dla mnie ok, glowny minus to duza rama, ktora sie niesklada az tak bardzo - wiec trzeba miec duzy bagaznik w aucie... takze nie wiem...
W sobote ide probowac Oystera.

No to odpada...:-( bo my mały bagażnik mamy. Nic to, jak pojedziemy do naszego jednego jedynego sklepu z wózkami który tu mamy to zobacze co mają w asortymencie.

Co do listy to mniej więcej tak to właśnie wygląda.

Smoczek - sami musicie trafić na najlepszy u nas sprawdził się gumowy fufujuj
ręczniki - polecam z ikea są na prawdę świetne i minimum 2 bo moja co wieczór robiła na ręcznik siku :) FABLER Ręcznik dziecięcy z kapturem - IKEA udało mi sie go kupić w promocji za 9 zł :D
rękawiczki niedrapki - ciężko założyć na takie małe łapeczki szczególnie jak sie ma pierwsze dziecko ja szybko z nich zrezygnowałam na rzecz skarpetek. Tym razem też skarpetki będę miała.
Podkłady poporodowe to tylko seni lady bo te zwykłe to jest ZŁO

tricolor mamy tyle lat na ile się czujemy i wyglądamy :)

A Moja mama mowi ze pieluszką tetrową mnie wycierała po kąpieli i wcale nie używała żadnych ręczników:] Także więc zastosuję chyba jej metodę:)
A co do wózka JA MUSZe mieć wysoki.. mam 180 cm do tego dojdą buty na obcasie to juz wogole wieza... Oglądałam w sklepie bodajże RIKO... nawet ładny wózek i WYSOKI przede wszytskim za 1300 3 w 1. Macie jakies zdania na temat tego wozka???

Ostatnia edycja:
O to tylko ja tu taka mloda dziewucha!!
Moj M bedzie mial 30stke tez w grudniu.
Wczoraj kupowal piwo i kasjerka poprosila go o dowod. Podniecal sie cala droge do domu. Ze wyglada na 18stke.

Moj B. tez ma w grudniu 30-stke :-)

Kingolka ja nie znam wogole tych wozkow wiec nie pomoge.

Co do rozkow to ja mam miekki, mam nadzieje ze bedzie ok.

kingolinka tetra jak najbardziej nadaje się do wycierania dziecka ale starczy na krótko bo dziecko rośnie. Zwykły ręcznik też spełni swoją funkcję :) Te dzieciowe ręczniki to taka fanaberia :)

reklama
A ja tak jeszcze odnośnie laktatorów. Przypomniałam sobie, że z Tymkiem podczas roku karmienia miałam 3 razy zapalenie piersi i za kazdym razem na antybiotyku sie kończyło. Jak się ma goraczkę ponad 38 to juz dziecka karmiń sie nie powinno, a mleka pozybyć się trzeba no i laktator jak znalazł :-) No i w tym temacie "zapalnym" idąc dalej to nie polecam staników z fiszbinami bo najprawdopodobniej takim stanikiem właśnie się doprawiłam po raz pierwszy. Fiszbina naciskała od dołu na pierś i blokowała jakiś tam kanalik, zrobił się zastój mleka i zapalenie dokładnie w tym miejscu gotowe :-(

Do góry