kasiadz
Fanka BB :)
a wracając jeszcze do tej listy rzeczy, to na ile dni są potrzebne te podkłady poporodowe? ile dni się po porodzie krwawi? bo nie wiem ile trzeba by było ich kupić?Ja bym jeszcze dodala:
-sol fizjologiczna do przemywania oczek(nie jest niezbedne ale pomocne)
-polecam 2 reczniki ale z 1 tez dasz rade
-jesli chodzi o smoczek uspokajajacy to oczywiscie rozmiar 0-3 mies. a to czy kauczukowy czy silikonowy to juz od Ciebie zalezy(warto miec na wszelki wypadek nawet jesli karmisz piersia)
-polecam tantum rosa do podmywania sie po porodzie(ja sie dlugo meczylam niepotrzebnie, po zastosowaniu tego szybko bol minal)
-jesli bedziesz uzywac butelek to szczotka do nich
-sterylizator(mozna myc recznie takze nie jest konieczny ale przydatny)
-herbatka laktacyjna w razie problemow z laktacja i nie tylko napewno nie zaszkodzi(nie jest super smaczna ale napewno lepsza od sposobow naszych babc czyli herbata z mlekiem bleeee ;/)
- herbatka z kopru wloskiego dla maluszka, zapobiega kolkom(u mnie sie super sprawdzila, a mozna jej uzywac w zaleznosci od firmy ale ja kupowalam chyba hipp i byla po 1 tyg. zycia taka w granulkach)
- niania z monitorem oddechu (rzecz nie jest niezbedna, ale u znajomych i gdzies w rodzinie juz kilkoro dzieci odeszlo z powodu smierci lozeczkowej, to duzy wydatek i oczywiscie sama zdecydujesz ale ja uzywalam i teraz tez zamierzam kupic)
To chyba tyle co moglabym dodac.
no i ile tych majtek jednorazowych? bo one są chyba po to żeby swojej bielizny nie poplamić?