reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

J azaczelam sie rozgladac za fotelikiem samochodowym, tzn do wozka ktory prawdopodobnie kupie pasuje, w systemie 3w1, 5 modeli fotelikow.

I mam 2 glowne pytania, zwlaszcza do tych co juz uzywaly fotelikow - czy warto kupowac fotelik ktory mozna ewentualnie zamontowac na taka baze samochodowa? Czy rzeczywiscie to bardzo ulatwia sprawe?
I drugie pytanie: kupujecie foteliki z 3 czy 5 punktami zapiecia? Ponoc te z 5 sa bezpieczniejsze....

reklama
*
hehe maz widze lubi wyszukane komplementy ;)))

no sie chlopak dowartosciowal :))

piszesz o podpaskach ?? mozna kupic wielorazowe z siateczki :) ja takie zamowilam , schna szybko wiec luzik :)
co do podpasek to kupilam juz w PL paczke 30 i druga innej firmy :) tutaj kaza brac zwykle duze podpaski , ale ja jakos nie wdze tego ... nieraz przy okresie przeciekalam , a co dopiero po porodzie :/
nikt nie wie ile bedziemy krawic :) to juz calkiem indywidualna sprawa

te podklady to masz na mysli nie podpaski tylko jakby ceratki zeby ne brudzic poscieli ?? :)
tak tak, chcę kupić takie 60x90cm bo u nas szpital nie daje :) tylko trzeba mieć swoje

kasia a podpasek chcę kupić 3 paczki, bo są bodajże pakowane po 10szt.

Ostatnia edycja:
J azaczelam sie rozgladac za fotelikiem samochodowym, tzn do wozka ktory prawdopodobnie kupie pasuje, w systemie 3w1, 5 modeli fotelikow.

I mam 2 glowne pytania, zwlaszcza do tych co juz uzywaly fotelikow - czy warto kupowac fotelik ktory mozna ewentualnie zamontowac na taka baze samochodowa? Czy rzeczywiscie to bardzo ulatwia sprawe?
I drugie pytanie: kupujecie foteliki z 3 czy 5 punktami zapiecia? Ponoc te z 5 sa bezpieczniejsze....

cytryna nam tez proponowali ta baze pod fotelik. Ale musisz sie zastanowic. Czy bedziesz czesto odpinac fotelik, i zapinac?
Bo jesli czesto bedziesz sie poruszac samochodem, i odrazu wyjmowac fotelik i przyponac tylko na stelaz wozka to powiem ci ze ulatwi Ci to, szybciej i sprawniej tylko podpinasz fotelik. A tak musisz sie meczyc pasami itd...
Ja zrezygnowalam z bazy, nie zamierzam czesto jezdzic samochodem.
Po drugie taka basa starcza ci na krotko, bo fotelik ktory w niej montujesz starcza na okres 8-10mies (13kg). Potem rzecz jasna kupisz wiekszy fotelik...

Moj ma 5pasow bezpieczenstwa!!I uwazam ze dla niemowlaka jak najbardziej 5¬!!

Jasne że baza ułatwia życie. Myśmy przy Olci jej nie mieli i zapinanie tego fotelika z dzieckiem i wypinanie to mordęga, ale nie jest ona konieczna i daje się bez niej żyć, my nie kupujemy.
Jak najbardziej 5-punktowe lepsze.

hehehe widzę, że nie na temat napisałam

Jak masz możliwość kupić fotelik pasujący do wózka to kup. My tego nie mieliśmy i namęczyliśmy się nie raz. Owszem można się bez tego obejść ale po co robić sobie problemy. Fotelik starczył nam raptem na 6 miesięcy bo Zochna wyrośniętym dzieckiem jest i nawet jeśli w tym czasie 10x do marketu się wybraliśmy to i tak dało nam to dźwiganie popalić. Niestety mam już fotelik i nie planujemy kupić nowego ale jak będzie się dało dokupić adapter do wózka to zrobimy to na pewno. Najpierw muszę wybrać wózek ;p.

To wracając do tematu - nie odczuliśmy jakoś bardzo mocno tego wkładania i wyciągania fotelika. To chyba faktycznie zależy od tego ile kto jeździ autem. Ja z małą to głównie w weekendy do sklepu albo do babci i dało sie przeżyć w przeciwieństwie do dźwigania fotelika po markecie. Poza tym foteliki potrafią być różne i różnie się je montuje nasz był prosty w obsłudze.

Ostatnia edycja:
w prawdzie ja się nie znam na tych bazach bo wiadomo dzieci nie mam, ale ponoć warto je kupić, my jednak nie kupimy z tego względu, ze w naszym samochodzie nie można zamontować iso fixa czy jak to się tam nazywa, szkoda

Ja podobnie jak Mloda_mama2011 chce kupic monitor oddechu. Co prawda moj mąż mówi,że to zbędny wydatek i śmierć łóżeczkowa nie zdarza się często, ale mi to pozwoli spać spokojnie. W razie czego miesiąc przed porodem mam urodziny i sobie to zażyczę :-p

Wiem,ze sporo kosztują ale znalazłam taki za około 180zł, i to nie zaczepiany na pieluszcze ( bałabym się,że się zsunie i nie bedzie miało styczności ze skóra malucha), tylko z płytka pod łóżeczko. Znacie może tą firmę?

MONITOR ODDECHU TOMY GWARANCJA SKLEP (1717818202) - Aukcje internetowe Allegro

Ati sama nie wiem, nie znam tej firmy. A czy ta plytka nie bedzie za malo wrazliwa i np alarm nie bedzie sie wlaczal wkolko bez powodu?

Ati jak chcesz taki sprzet sobie kupić to dobrze zorientuj się co to za firma. Poszperaj może na necie i poczytaj inne fora i opinie bo 180 zł to jest już jakaś kwota a może się okazać, że to jakieś g, które nie będzie działać jak trzeba i tylko napędzi Ci strachu. Czytałam o takich akcjach, że monitor co jakiś czas wszczynał alarm i stawiał rodziców na nogi a dziecko smacznie spało i równo oddychało. Ja o tej firmie nic nie wiem.

reklama
Ja podobnie jak Mloda_mama2011 chce kupic monitor oddechu. Co prawda moj mąż mówi,że to zbędny wydatek i śmierć łóżeczkowa nie zdarza się często, ale mi to pozwoli spać spokojnie. W razie czego miesiąc przed porodem mam urodziny i sobie to zażyczę :-p

Wiem,ze sporo kosztują ale znalazłam taki za około 180zł, i to nie zaczepiany na pieluszcze ( bałabym się,że się zsunie i nie bedzie miało styczności ze skóra malucha), tylko z płytka pod łóżeczko. Znacie może tą firmę?

MONITOR ODDECHU TOMY GWARANCJA SKLEP (1717818202) - Aukcje internetowe Allegro

Hey milo, ze ktos mnie popiera. Sluchaj, moze i owszem nie zdarza sie to czesto, ale ja znam juz kilka przypadkow. Wole wydac troche pieniedzy, ale miec jako taka pewnosc, ze nic sie nie stanie Malej. U znajomej 2 lata temu 2 miesieczne dziecko zmarlo. Odlozyla do lozeczka i poszla na chwile do kuchni a zaraz uslyszala wrzask starszego dziecka, ze Maly jest siny, jak dobiegla to bylo juz po fakcie. NIe oddychal. W moim przypadku alarm wlaczyl sie chyba 2 razy, raz chyba rzeczywiscie mocno przysnal, bo go dobudzic nie moglam, ale za 2 razem to nie pamietam. Moze sie zdarzyc, ze alarm sie wlaczy mimo, ze nic sie nie dzieje, ale wole, zeby sie wlaczyl i obudzil dziecko niz, zeby sie nigdy nie obudzilo.
Zagrozenie jjest najwieksze do 4 miesiaca zycia, ale ja uzywalam troszke dluzej chyba do 6, zawsze potem mozesz uzywac samej nianki i tez sie przyda, nawet jak nie masz duzego mieszkania. Ja mam 30m kawalerke i i tak niania sie przydala, bo jak Mlody spal a ja szlam gotowac obiad to przymykalam drzwi od kuchni, i wlaczalam co cichu radio dla towarzystwa a i tak slyszalam czy dzidzia spi i bylam spokojna.
Co do firmy to ja mam doswiadczenie tylko z firma Angelcare jest cholernie droga, ale ma bardzo dobra opinie i takiej uzywalam i moi znajomi tez. Zawsze mozesz poszukac uzywanych przeciez to sie nie psuje, a czesto mozna kupic za pol ceny. Ja mam upatrzony model Angelcare AC401, bo oprucz monitora i nianki, ma kilka fajnych funkcji takich jak delikatna lampka nocna czy termometr, ale sa tansze opcje np. AC300, ktorego wlasnie uzywalam przy pierwszym dziecku. Narazie nie mam kasy, ale bede kombinowac skad je wziasc. Jeszcze z facetem nie rozmawialam o tym, bo on zielony jest w takich sprawach i pewnie uzna, ze mnie pogielo, zeby tyle pieniedzy na jakis szmelc wydawac zwlaszcza, ze on ze wsi pochodzi i u nich sie takich bajerow nie uzywa i jakos dzieci zyja. Tylko, ze ja nie musze robic wszytskiego tak jak oni, wkoncu to moje dziecko i to ja bede z nim cale dnie spedzac, a ze bedzie to drugie i bede miala pelne rece roboty to przyda mi sie taka pomoc, ze chociaz nie bede musiala co 5 minut latac i sprawdzac czy wszytsko jest ok.

Do góry