reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Moim zdaniem tylko usztywniane, bo jak zwykłe to po co je w ogóle kupować?? Mają służyć temu żeby wygodniej się noworodka nosiło. Przy tych usztywnianych nie trzeba zwracać uwagi na główkę i ogólnie dziecko się tak nie przelewa przez ręce.

No ja ci się nie dziwie z tym językiem. Mi się francuski zawsze strasznie podobał, uczyłam się nawet 5 lat, ale pojąć byłam w stanie tylko podstawy, potem te wszystkie czasy i gramatyka były tak skomplikowane i zagmatwane, że ni w ząb w żaden sposób zajarzyć nie mogłam.
popieram, język francuski jest piękny. Ja przez rok mieszkałam we francji jako au pair :) i tęsknię za tym krajem

reklama
he?:eek:
Ja zapamiętałam tylko wierszyk o dniach tygodnia :-D
Ou est lundi
dimande mardi
a mercredi
il va jeudi
avec vendredi
on samedi
saluer dimanche

czy jakoś tak:-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ile rożków się przyda?? A może tyko jeden starczy??
Ja miałam jeden i jak go prałam to trudno musiałam się jeden dzień bez niego obejść. Zresztą gdybym więcej potrzebowała to od czego jest allegro.

Co do typu rożka to zdecydowanie jestem z miękkim. Wolę czuć moje dziecko niż jakąś deskę, a poza tym nie jestem przekonana czy dziecku na tym jest wygodnie ale to jest tylko moje zdanie ;P.
ivi ciuszki świetne.

reklama
jagmar :-) ale to usztywnienie to wkładka kokosowa, cieniutka, wygina się jak tekturka, żadna deska i jest pod tą warstwą miękką, więc jej dziecko nie czuje. Ja wypróbowałam i te bez wkładki i z wkładką i zupełnie nieprzekonują mnie te miękkie...jak ktoś ma zamiar te miękkie kupować to już lepiej niech owija dziecko w kocyk albo w śpiworku można też nosić.

Do góry