reklama
Mei tai jak najbardziej. A ta babylonia to chyba chusta elastyczna? Tu masz opinie Tricot slen - elastyczna chusta firmy Babylonia
Trina widzę, że Ty tutaj jesteś ekspertem, więc proszę o opinie o nosidełkach Cybex http://cybex-online.com/pl/baby-carriers/2go.html Wydają się być chyba ok??
Ostatnia edycja:
chusty babylonia są super, ale elastyk...już bym nie kupowała na lato....
ja mam nati i polecam jest bardzo dobra:-) dziś np. nie wyciagałam wózka na spacer mokro padało..błoto na moich dróżkach więc misiowy kombinezonik i do lasu liście intensywnie zielone..pięknie.
kłopot tylko np w mieście chcesz wyskoczyć tu tam z auta i co z chustą jeżdzisz zawiązaną..
ja mam nati i polecam jest bardzo dobra:-) dziś np. nie wyciagałam wózka na spacer mokro padało..błoto na moich dróżkach więc misiowy kombinezonik i do lasu liście intensywnie zielone..pięknie.
kłopot tylko np w mieście chcesz wyskoczyć tu tam z auta i co z chustą jeżdzisz zawiązaną..
ja tez mam Nati elastyk. Na razie może być, choc używam na razie tylko w domu. Lila wybitnym noszeniakiem niestety jest A nosidło chcę po pierwsze na nasz urlop (pani w sklepie powiedziała, że na upały lepsze nosidło, bo większy przewiew niż w chuście), a po drugie do przyprowadzania Maćka z przedszkola w Wawie. Mieszkamy wysoko, bez windy. Wózek od zawsze w bagażniku przechowywaliśmy. A że przedszkole jest w jedną stronę, a nasz parking w drugą, to wolę mieć możliwość noszenia młodej. Poza tym, jak zaczni chodzić, to pewnie będzie chciała na nóżkach iść, a później się zmęczy, a później znów iść, więc nosidełko jest lepszym pomysłem, bo szybciej można dziecko w nie włożyć i wyjąć.
magdabb
Fanka BB :)
I pogubilam sie:/ czytalam, ze te nosidla mei tai sa dla dzieci juz siedzacych. A chusta pisze na opisie 100% a wszedzie ze elasten tez jest. Mala juz ponad 6 kg ma i pewnie mi dlugo nie posluzy:/ chociaz pisze na niej ze jest do 18kg!!!! To ja juz sama nie wiem!!
Zerknijcie sobie na nosidla manduca! Sa swietne moim zdaniem, tylko cena
Zerknijcie sobie na nosidla manduca! Sa swietne moim zdaniem, tylko cena
Ostatnia edycja:
Magda, no wlasnie ja o Manduce albo Tuli myslalam, ale nie moglam przymierzyc, bo panel dla Lilki na razie za szeroki i szpagat by robila. Przymierzalam z nia tylko Bondolino. To hybryda nosidla (pas biodrowy na rzepa) i mei tai (szelki wiazane jak w chuscie), no i material jak w chuscie skosnokrzyzowy. No i mi sie spodobalo.... Tylko do rzepow nie jestem przekonana, bo mam wrazenie, ze szybko sie zniszcza, a poza tym halasuja przy odpinaniu i jak mloda zasnie, to ja obudze chcac wyjac z nosidla. Z kolei sprzaczka przy dlugim noszeniu mysle, ze moze sie wzynac w cialo.
Wiec sama juz nie wiem co wybrac.... Moze Mei tai... Ale mam jeszcze chwile, bo najwczesniej ponosimy sie we wrzesniu, to bedzie 7 miesiac, wiec mloda powinna juz jako tako sklaniac sie do siedzenia. Czytalam gdzies, ze to nie chodzi o sama umiejetnosc posadzenia swoich czterech literek, ale samodzielne utrzymanie sie w siadzie po posadzeniu. A ta umiejetnosc dzieci, a wlasciwie ich kregoslup, wczesniej nabywaja. A w nosidle i tak fizjologiczne podparcie dla pleckow maja.
Na mojej chuscie tez pisze 100% bawelny. Czytalam, ze elastycznosc chust zalezy od splotu, a nie domieszki sztucznosci.
Wiec sama juz nie wiem co wybrac.... Moze Mei tai... Ale mam jeszcze chwile, bo najwczesniej ponosimy sie we wrzesniu, to bedzie 7 miesiac, wiec mloda powinna juz jako tako sklaniac sie do siedzenia. Czytalam gdzies, ze to nie chodzi o sama umiejetnosc posadzenia swoich czterech literek, ale samodzielne utrzymanie sie w siadzie po posadzeniu. A ta umiejetnosc dzieci, a wlasciwie ich kregoslup, wczesniej nabywaja. A w nosidle i tak fizjologiczne podparcie dla pleckow maja.
Na mojej chuscie tez pisze 100% bawelny. Czytalam, ze elastycznosc chust zalezy od splotu, a nie domieszki sztucznosci.
Ostatnia edycja:
magdabb
Fanka BB :)
Trina- myslisz, ze to mei tai bylo by ok juz dla mnie?? Kurde ja sie caly czas zastanawiam czy to czy to:/ co lepsze dla mojego szkraba?!
reklama