reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chusty

Pytam o te za 50zł bo widzę takie na Allegro. Czyli jak kupie taką tkaną to na dłużej starczy? Bo rozumiem że taka elastyczna już nie dźwignie większego dziecka. Tylko te tkane cholernie drogie...

reklama
kochana duzo dorbych porad masz wlasnie w tym forum co dziewczyny polecaja :tak:
ale jak nie masz czasu sie zaglebic to w skrocie ja Ci doradze z wlasnego doswiadczenia:
tylko tkana, dobrej firmy na dluzej Ci starczy - odradzam tych tanich za 50zl (oszukuja z tym ze tkanina dobra i tkana) i jak masz mozliwosc to uzbieraj kase na lepsza solidniejsza chuste. No i lepsza uzywka jednak ;-) Juz material jest "złamany" i lepiej sie wiaze dzidzie :tak:
Ja polecam firme NATI :tak: dość "tania" jak na dobra firme i jakosciowo dobra

mamusia potwierdzam to co piszą dziewczyny. Zainwestuj w dobrą tkaną chustę, bo inaczej tylko się zrazisz do noszenia. Nie chodzi tylko o komfort twój ale i maluszka. Materiał w dobrej chuście jest tkany w taki sposób, że nic nie wrzyna się w ramiona ani w nóżki dziecka, a to naprawdę ważne. Polecam chustę tkaną - znacznie bardziej uniwersalna, więcej mozliwości wiązań i znacznie bardziej przewiewna niż elastyk. Co do sposobu wiązań - jest ich bardzo dużo. My nosimy głównie w kieszonce, ja czasem w 2X i próbuję kangurka, ale póki co to ostatnie to wyższa szkoła jazdy jak dla mnie... Jak będziesz już miała chustę to podeślę ci kilka linków do fajnych filmików z wiązaniami. I każda ci tu napisze, że wiązania są znacznie łatwiejsze i szybsze do wykonania niż na początku się wydaje:)
Polecam na początek Nati albo Lenny Lamb. To są chusty polskie ale bardzo dobre, uznane już w całym chustoświecie:) Używaną kupisz za ok 120zł, czasem i za 100zł jakaś się trafi. Używana znacznie lepsza bo miększa, milsza w dotyku i łatwiejsza w wiązaniu. Rozmiar pewnie będzie dobry 4,6m to taki uniwersalny standard dla rozmiarów 38-42.
Powodzenia!

Eh, byliśmy w piątek u neurologa i zapytałam ją czy mogę nosić Adę w chuście. Powiedziała, że ze względu na tą asymetrię nie powinno się nosić w chustach i nosidłach. O ile przy prawidłowym noszeniu my narzucamy pozycję dziecku, to w chuście/nosidle ułoży się tak jak jej wygodnie i będzie utrwalała złe wzorce. Nie powiem żeby ta informacja mnie ucieszyła :( Choć z drugiej strony jakaś godzinka w chuście chyba nie powinna jej zaszkodzić...

Trasia, jak Ty będziesz szła do neurologa to zapytaj proszę o to. Jestem ciekawa opinii innych na ten temat.

Blusia my dopiero idziemy do neurologa, więc dopytam póki co pediatra i ortopeda jak najbardziej zalecali chustę, a co do asymetrii - moja Hanka uwielbia trzymac głowę na prawej stronie a w chuście dominuje tez prawa niestety, więc hmmm...
mamusia tak jak pisały dziewczyny zdecydowanie tkana chusta, ja mam nati i jestem bardzo zadowolona i raczej rozmiar 4,6m najbardziej uniwersalny

Ostatnia edycja:
reklama
Icak, ale ze mnie ciołek- nie wpisałam natibaby, tylko nati i wyskoczyły mi tylko dwie;) dzięki. Licytuję już sunset, bo taką mamy obecnie (pożyczoną) i tak ją kochamy, że chcemy swoją identyczną. Rozważam jeszcze kupno nowej amazonii. Co radzicie? sunset czy amazonia??

Do góry