lenkaa*
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie - jako do doświadczonych. Rodze w maju, ale zastanawiam się nad kupnem nosidełka dla malucha i mam pytania. Po pierwsze nosidło jest mi potrzebne wyłącznie do znoszenia i wnoszenia dziecka po schodach żeby mieć wolne obie ręce na wózek - poza tym żadne noszenie dziecka po domu ani na spacerze raczej nie wchodzi w grę - noo może ewentualnie szybka akcja z wyskokiem do sklepu na dole jak czegoś w domu zabraknie i nie będę miała kogo wysłać - ale to incydenty.Myślałam nad chustą elastyczną ale nie mam wprawy i pewnie przy tak rzadkim używaniu nie nabyłabym jej więc się boję. Moje pytanie jest takie: czy wogóle warto zawracać sobie głowę kupowaniem takiego nosidła do znoszenia bo nie wiem jak to jest z równowagą schodząc po schodach - czy nie będzie zagrożenia że mały odchyli się do tyłu i stracę równowagę ?, zwłaszcza że będę miała zajęte ręce. na wszystkich stronach z nosidełkami producent zaznacza że moze zostać zachwiana równowaga przy noszeniu. Jak wy to widzicie? ktoś znosi dziecko w chuście lub nosidle po schodach nie podtrzymując go?