reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

A ja mam taki problem z wiązanem elastycznej - chciałabym odchulić jedną połe żeby młodemu było łatwiej wyglądać ale nie mogę, jakoś przy szyi mam starsznie ciasne. ajkies pomysły?
Ja nawet miałam kilka ale żaden nie wystarczający

reklama
No to moze ze mna? Na spotkania klubu kungura? Sa dwa razy w miesiacu - Gdansk i Gdynia. Co prawda na prawdziwa nauke nie ma czasu ale z checia kazda mama pomoze sie omotac. Martolinka tez bedzie ze mna jezdzic :-)
to kiedy pierwsze zajęcia i zjazd listopadowek w Gdyni ????
no to tkana jest :-) bo nati ma elastiki w drobne prążki.
no to mam tkaną :-D
A ja mam taki problem z wiązanem elastycznej - chciałabym odchulić jedną połe żeby młodemu było łatwiej wyglądać ale nie mogę, jakoś przy szyi mam starsznie ciasne. ajkies pomysły?
Chęci ogromne, ale pomysłów zero :shocked2::cool2::shocked2:

Tez mam ciasno. Wywinac jest ciezko. Ale ratuje sie tym: jak naciagam wewnetrzna pole (dajmy na to ze to lewa), to wkladam prawa reke pod prawa pole, lapie lewa w polowie szerokosci i naciagam na Joasie do kolanka, potem naciagam druga lapiac tez w polowie szerokosci. A jak chce zeby wiecej widziala to naciagam mniej materialu - zeby przy mojej szyji bylo mniej i tez obnizam ta np lewa pole na pleckach malej. I to jej wystarcza.

to kiedy pierwsze zajęcia i zjazd listopadowek w Gdyni ????

Gdzies w polowie lutego bedzie spotkanie w Gdansku. A Tobie bardziej Gdynia odpowiada?

Tez mam ciasno. Wywinac jest ciezko. Ale ratuje sie tym: jak naciagam wewnetrzna pole (dajmy na to ze to lewa), to wkladam prawa reke pod prawa pole, lapie lewa w polowie szerokosci i naciagam na Joasie do kolanka, potem naciagam druga lapiac tez w polowie szerokosci. A jak chce zeby wiecej widziala to naciagam mniej materialu - zeby przy mojej szyji bylo mniej i tez obnizam ta np lewa pole na pleckach malej. I to jej wystarcza.
hmm no spróbuję ale nie jestem pewna czy ten brzeg nie jest za ciasny by tak zrobić.
Własnie najdziwniejsze jest to, że drugi brzeg i właściwie całe obie poły sa dość luźne a ten jeden brzeg nie, właściwie to źle powiedziałam, ze luźne - dają się rozciagnąć.

ja też jak potrzeba to obniżam połę, żeby się Gaja mogła rozglądać. Wychodzę z założenia, że i tak na jej pleckach są trzy warstwy materiału, więc nie destabilizuję jej zbytnio. no chyba, że mam zajęte obie ręce - wtedy nie ma mowy o obniżaniu poły..
ale nie wiem, czy to zgodne ze sztuką.

dziewczyny przyszla moja chusta w sobote :-D:-D:-D

kilka razy juz sie nosilismy i malemu chyba sie podoba, choc czasami wydaje mi sie ze strasznie mu niewygodnie.... musze zrobic zdjecia i poprosic was o ocene bo wydaje mi sie ze cos robie nie tak... pewnie to kwestia czasu i praktyki ale jednak....

ciezko mi rozlozyc rownomiernie material pod kolankami malego.... wam tez jest ciezko? myslalam moze ze za mocno wiaze ale gdy zrobilam luzniej to nie czulam wiekszej roznicy....

no ale najwazniejsze ze sie "zaprzyjaznilysmy" z chusta hehe i nie zaluje ani troszke zakupu jak to bylo z nosidelkiem :-):tak: teraz czekam na zielona z PL i zobacze jaka jest roznica miedzy jedna a druga ;-)

jak narazie udalo mi sie w chuscie posprzatac pokoj Oliverka, poprasowac, pomalowac sie i uczesac :-D:-D:-D poscielic lozko itp itd. co bylo raczej niemozliwe bez chusty ;-)

Do nas chusta dotarla wczoraj. Musze stwierdzic ze duzo bezpieczniej i wygodniej sie w niej czujemy niez w Baby Bjørn, no ale z drugiej strony nosidelko szybko sie zaklada i zdejmuje. Ale chusta naprawde super. Jak oceniacie moje wiaznie? Mnie osobiscie wydawalo sie ze bylo dosc ciasno i balam sie wziasc glebszy oddech zeby malej nie zgniesc :-D.

Załączniki

• Zdjęcie019 (2).jpg
    Zdjęcie019 (2).jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 38
reklama
widzę, że coraz więcej nas mam chustowych :)))
Tak się zastanawiam do ilu kg można dziecko w elastycznej nosić? Mój 2 iesięczny bobas waży już ponad 6 kg i tak się zastanawiam...czy jest jakis limit!

Do góry