reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
Dziunka gdzie jest dla mnie chusta???????????? W końcu Majka bedzie za duża na noszenie.

Kilolek może ty mnie poratujesz , bo dziunka ma skleroze poporodowa i nigdy sie nie doczekam. Plisssssssssss

Chodzi mi o pouch-a najtańszego ale dobrego. Bede używać sporadycznie w ekstremalnych przypadkach. Jak mam wybrać rozmiar ??

Czy ta bedzie dobra?? Pentelka Chusta POUCH AMARANT rozm.58cm TANIO!!! (1309685457) - Aukcje internetowe Allegro Zmierzyłam sie tak jak na aukcji było napisane i wyszło mi 58cm. I teraz nie wiem czy kupić 58cm czy dłuzsza, bo przecież na kurtke bede to zakładać?? Ratunku, na pomoc ;-)
powiem Ci,z ę ta pentelka wydaje mi się podejrzana. Inne jej aukcje też, bo niezbyt dobrze wiąże te chusty i generalnie duzo błędów. Wiec watpie by sie na tym naprawdę znała. a ten pouch wygląda mi na sztywny jakis
ja mam takiego POUCH SKOŚNO-TKANA FLANELA Rozm.3-M. Mix.kolor. (1299914130) - Aukcje internetowe Allegro sporadycznie moze byc. Kasiula i Cleo mają takie same i też nie narzekają
Ponoc te sa bardzo dobre http://allegro.pl/chusta-nosidelko-typ-kieszonka-i1316283644.html - chusty noside

Ostatnia edycja:
Dzieki Kilolek, słuchaj a ten rozmiar byłby dla mnie dobry?? Mam ok 165cm wzrostu , a od biodra do ramienia po skosie wyszło mi 58cm. No ale jak założe kurtkę to bedzie wiecej.

to też zależy od twojego rozmiaru tzn na szerokość. Ale te 58 to zmierzyłaś do środka biodra chyba nie?Bo to dużo ci wyszlo. Lepiej zmierzyć troche wyżej do miejsca dzie się biodro zaczyna, bo inaczej za duzo luzu bys miała. Ja jestem gruba i mam 59.
tu masz kalkulator rozmiaru kieszonki, porównaj z tym co ci wyszlo po skosie http://www.chusta.pl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=44

Ja mam MT i juz dawno nie nosilam Olinka nawet po domku, w zimowej kurtce chyba raz z nim wyszlam a zauwazylam pewną prawidlowosc ze kiedys tylko zakladalam dolny pas a OLi juz do mnie ręce wyciągal, jakies 2 msc lub dalej probowalam po domku go wsadzic jak był marudny i kiedy tylko probowalam z nim sie zawiązać on sie wypinał i nie chciał, mimo ze kiedys lubił byle nie za długo. Pamietam ze na plecy go wsadzić to byla sama przyjemnosc bo zawiazywalam pas, kucalam a on sam wspinał mi sie na barana wiec bez niczyjej pomocy wiązalam sie z nim. Troszkę szkoda :( nie probowalam ostatnio ale czuję ze chyba koniec MT a kupilam specjalnie troszkę wiesze ;/

ja niestety nie. I to juz kilka miesięcy. Młody ciągle by wychodził i na powrot wchodzil do chusty. Za duzo zachodu. Na początku tego wiercenia skupilismy sie na pouchu.Rzeczywiście sporo wytrzymalismy ale już jest dla mnie za cięzki jak na takiego kiepskiego poucha i wrzyna mi się w cialo. Poza tym teraz na kurtkę za bardzo się nie da. Mam plan znow zacząc ale teraz raczej w nosidle ergonomicznym. Czekam tylko aż lód na ulicy odtaje, bo teraz strach samemu iść i przeprowadzę próbę

My tak, jak jest okazja. Na przykład jedziemy na zakupy do Auchan, na spacer wieczorny, bo w dzień to śpi w wózku, jak muszę coś w domu zrobić a ona marudzi. Ale nie z przodu bo rady nie daję, jedynie na plecach, ew. na biodrze.
Latem okazji będzie więcej :-) wakacje, plaża, zwiedzanie różnych miejsc itp.

Tak, byliśmy wczoraj na spacerze w chuście. Niestety nie potrafię wiązać wciąż na plecach i chyba muszę się w końcu wybrać na spotkanie KK , bo latem takie wizanie sie przyda. Młody lubi być w chuście blisko mamy . Ten zakup to był strzał w 10:tak:

reklama
nie pisalam wam że ja się wreszcie nauczyłam wiżać na plecach:d trzeba bylo do tego odpowiedniej chusty.Moja za dluga no i za rozciagliwa (żakardowa) ale jak miałam krótkie indio to poszlo raz dwa

Do góry