reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

statnio mielismy okazje potestować MT Lenny Lamb i musze powiedzieć, z ejest super. Na pewno nei zamieniłabym chusty na nosidło ale fajni miec cos takiego, bo szybciutko się z niego korzysta, bardzopraktyczne. Ale nie tak wygodne jak chusta.
Mój mąż natomiast zapalał do niego wielka miłością i po 5 minutach noszenia pytał gdzie takie mozna kupić :-)
a to kilka naszych fotek

Załączniki

• IMGP0584.jpg
    IMGP0584.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 202
  • DSC00687.jpg
    DSC00687.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 201
  • IMGP0587.jpg
    IMGP0587.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 199
  • IMGP0590.jpg
    IMGP0590.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 199
  • DSC00697.jpg
    DSC00697.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 199
  • DSC00686.jpg
    DSC00686.jpg
    54 KB · Wyświetleń: 203
reklama
Dziewczyny proszę poradźcie - wiem, ze powinnam więcej poczytać o tym, ale zupełnie nie mam ostatnio czasu, a wieczorami siły :/.

Moja mała jeszcze nie siada i waży ok 6,5 kg. Ciągle chce być ze mną, wiec bardzo potrzebuję nosidła lub chusty. Co waszym zdaniem byłoby najlepsze dla takiego dziecka, które nie jest przyzwyczajone do noszenia "w czymś"? Jeżeli chusta - to które sposoby wiązania mogę stosować żeby to było bezpieczne dla bioderek, a jednocześnie nie krępowało nóg, bo mała tego nie cierpi ?

Z góry dzięki za pomoc...

statnio mielismy okazje potestować MT Lenny Lamb i musze powiedzieć, z ejest super. Na pewno nei zamieniłabym chusty na nosidło ale fajni miec cos takiego, bo szybciutko się z niego korzysta, bardzopraktyczne. Ale nie tak wygodne jak chusta.
Mój mąż natomiast zapalał do niego wielka miłością i po 5 minutach noszenia pytał gdzie takie mozna kupić :-)
a to kilka naszych fotek
mojemu też przypasowało nosidełko i nawet Kuba siedział grzecznie u taty dlatego je zostawiam , a ja czekam aż mi z PL przyjdzie ta moja chusta bez wiązania

Załączniki

• P5133392.jpg
    P5133392.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 198
  • P5133390.jpg
    P5133390.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 194
Ostatnia edycja:
Dziewczyny proszę poradźcie - wiem, ze powinnam więcej poczytać o tym, ale zupełnie nie mam ostatnio czasu, a wieczorami siły :/.

Moja mała jeszcze nie siada i waży ok 6,5 kg. Ciągle chce być ze mną, wiec bardzo potrzebuję nosidła lub chusty. Co waszym zdaniem byłoby najlepsze dla takiego dziecka, które nie jest przyzwyczajone do noszenia "w czymś"? Jeżeli chusta - to które sposoby wiązania mogę stosować żeby to było bezpieczne dla bioderek, a jednocześnie nie krępowało nóg, bo mała tego nie cierpi ?

Z góry dzięki za pomoc...
ani chusta ani nosidelko nie będzie krępować nóżek. Z wiązań to moim zdaniem najfajniejsza jest kieszonka. Nosidło szybciej się zakłada, wiec jest to + dla niecierpliwych dzieci ale jśli zamierzasz nosic bardzo dlugo np pół dnia to lepiej chusta (wygodniej przez dłuzszy czas)

a zapomniałam Wam napisać, ze Michaś uwielbia noszenie na plecach, a ja się w chuście boję go na plecach nosić, więc w nosidęlku byl w 7 niebie, ąz pial jak go wkladałam :D

Kilolku, super zdjecia.
Ja juz kiedys myslalam nad chusta (nosidlem), ale jakos plan sie nie wypelnil.... pozyczylam od kolezanki miekkie nosidelko, ale sie nie przyjelo. Male owszem, podobalo sie bardzo, ale mnie bylo ciezko nosic ja z przodu (czulam caly ciezar jakbym na rekach nosila) a z tylu chba ono nie nadawalo sie do noszenia, zreszta nie bylabym w stanie sie sama pozapinac... poza tym majac ja z przodu i tak nie bylam w stanie zrobic nic a nic, ani obiadu, ani prasowania... myslalam teraz o takim nosidle mei tai, cos jak kilolek i te zdjecia mnie przekonuja.
Tylko teraz ciezko zdecydowac sie na wzor:) tyle slicznych kolorow do wyboru, az sie chce wszystkie:
tutaj link, same zobaczcie:)
FunkySlings Classic Mei Tai :

Ostatnia edycja:
Kilolku, super zdjecia.
Ja juz kiedys myslalam nad chusta (nosidlem), ale jakos plan sie nie wypelnil.... pozyczylam od kolezanki miekkie nosidelko, ale sie nie przyjelo. Male owszem, podobalo sie bardzo, ale mnie bylo ciezko nosic ja z przodu (czulam caly ciezar jakbym na rekach nosila) a z tylu chba ono nie nadawalo sie do noszenia, zreszta nie bylabym w stanie sie sama pozapinac... poza tym majac ja z przodu i tak nie bylam w stanie zrobic nic a nic, ani obiadu, ani prasowania... myslalam teraz o takim nosidle mei tai, cos jak kilolek i te zdjecia mnie przekonuja.
Tylko teraz ciezko zdecydowac sie na wzor:) tyle slicznych kolorow do wyboru, az sie chce wszystkie:
tutaj link, same zobaczcie:)
FunkySlings Classic Mei Tai :
piękne są ale tez bym nie wiedziala na które sie zdecydować

reklama
Do góry