reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

Dziewczyny
Na stronie rossnet jest konkurs. Do wygrania chusta żakardowa Lennylamb.
Trzeba napisać parę miłych słów do swojego dziecka. Jakiś wierszyk kołysanke bajkę

Ostatnia edycja:
reklama
Tusiu! jestes tu jeszcze!
potrzebuje kółkową! a ty chyba juz poznalas juz wszystkie jej tajniki :-) czym sie rozni zakladkowe ramie od prostego?
jakbys znalazla cos godnego rozwazenia i zakupu to daj znaka, co? :-)

Kasiuchna jestem, wczoraj już padam.
Ramię to sposób wszycia materiału przy kółkach. Ramię proste oznacza że materiał jest wszyty na całej szerokości. Zakładki to wiadomo.
Najlepsze jest ramię proste, dzięki niemu można rozłożyć materiał na całe ramię, nawet do łokcia, przez co lepiej rozkłada ciężar na plecach.
Jeśli ramię ma już być zakładowe to im więcej zakładek tym lepiej. Im ramię węższe tym bardziej lata po ramieniu i może wrzynać się w ramię. X stron temu wklejałam tu zdjęcia. Jakby coś jeszcze było nie jasne to zapraszam na priv;)
Na Olx jest nawet kilka interesujących pozycji:thumbup:

tusiaczku dziekuje! ogarnelam ramiona!
podeslesz te ciekawe oferty z olx? za trzy tyg lece a jeszczd nie ogarnelam kolkowej wiec czym predzej powinnam chyba kupic i cwiczyc

Spokojnie ogarniesz, fakt wbrew pozorom nie wystarczy włożyć i już, ale po kilku razach będziecie w biegu wiązać. Tylko nie daj się wkręcić w jakieś pozycje kołyski czy coś, w tym wieku najlepiej brzuszek do brzuszka i już. Kolorowowłosa ma dobry filmik. Jak znajdę chwilę to wkleję Ci te oferty co są ok. Tylko w tej chwili nie bardzo mogę bo próbuje przekonać dziecko że drzemka by mu się przydała;)

To znów ja i moje Besty z Olx:D

Chusta kółkowa natibaby pasy fiolet Kraków Krowodrza • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

Chusta kolkowa Toruń • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
Na zdjęciu wygląda fajnie, bo kółka ok i ramię proste, ale trzebaby było dopytać co to za firma albo chociaż jaki materiał.

Chusta kółkowa tkana Natibaby - NatiRing niebieska i turkus Warszawa Białołęka • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
Niezła ale ramię z zakładkami, osobiście wolałabym proste.

Chusta kółkowa Little Frog Wołomin • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
!

Chusta kolkowa z kaszmirem natibaby nati Warszawa Śródmieście • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
Wyższa półka, ale przez domieszkę kaszmiru na pewno cieplejsza opcja na zimę.

http://olx.pl/oferta/piekna-chusta-kolkowa-vombati-oliwkowy-len-i-jedwab-CID88-ID7iCS9.html
Vombati, czyli moja prywatna miłość. Podobno zakładki od Agnieszki całkiem dobrze się noszą, ja mam od niej na zamówienie szytą z prostym więc nie wiem ile w tym prawdy. Przez wzornictwo są to raczej chusty na specjalne okazje, chociaż co kto lubi. Szyte z lnu, który lubi pranie, nic się z nim nie dzieje no i nawet słonia poniesie.

Pierwsza Natka, albo ta kolorowa LF to chusty które ja bym osobiście poleciła na pierwszą kołkową. Możesz jeszcze zobaczyć na grupie na Facebooku ale myślę że akurat z tego zestawu spokojnie można coś wybrać. Chyba że zależy Ci szczególnie na kolorze;)

Undomiel też słyszałam takie opinie o Żabce, ale nie miałam okazji sprawdzić. Za to nowa Natka bawełniana to już tragedia:eek:
A owieczkę miałam już ładnie złamaną, więc nie wiem jak się nówki sprawdzają.
W każdym razie używki bezpieczniejsze;)

Tusiaczku dziekuje!! :padam:

kreci mnie wlasnie ta zabka,juz czailam sie na nia na grupie, ale szukalam potwierdzenia ze bedzie ok. :-)
ktos proponuje mi jeszcze za nieduze pieniadze chuste kolkowa Jendrulino - slyszalas cos o tym?

reklama
Do góry