reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

Właśnie widzę, że wszystkie mamy co probują plecak 1 raz mają poły zamiast pod pupa, pod kolankami, u Zoli wygląda jakby była za.nogi przywiązana. Już któryś raz to widzę, więc się zastanawiam jak tego uniknąć. Jeszcze nie próbowałam plecaka, bo też się trochę cykam.

reklama
Dzięki ci o Panie za chustę, dzisiaj jest ona u mnie sponsorem śniadania, kawy, zamontowania rolet i zrobienia prania. Gdyby nie ten super wynalazek to na bank bym tego nie zrobiła.

Najnowsze marzenia chustowe. Coś krótkiego na plecak i mai tai na wiosnę. Albo kupić coś długaśnego i uszyć krótką i mai tai:D

Tusiaku przybijam pione. My właśnie obiad robimy a w tak zwanym międzyczasie odpoczywam na fotelu. Malutek kima w chuście.

Przy kuchence nic w chuście nie robie tak jak przy żelazku ale z lodówki wyjme, kawę zrobię pranie też. Młoda nie przeszkadza.
Lilla może za wysoko wiążesz?

Pola a nie przeszkadza ci Malutek z przodu? Bo ja taka krótka, ze mi wadzi Zolek np coś z szafki sięgnąć. Nic też przy kuchni gorącej z nią nie robię.

Cóż, robiłam tylko zupę więc jakoś nam poszło. Podczas krojenia warzyw było właściwie bezproblemowo. Przy kuchence stawałam wyłącznie bokiem. Gorzej jak mi coś spadło na podłogę.
Malutek przespał w chuście ponad 3h a zazwyczaj śpi na leżąco max 20 minut.

Mam pytanie z innej beczki. Od początku stosuje tylko jedno wiązanie a mianowicie kieszonkę. Jakiś tak wyjątkowo mi podpasowało. Niebawem zamierzam spróbować czegoś innego i zapewne będzie to podwójny X. W czym jest jedno wiązanie lepsze od drugiego? Czy są jeszcze jakieś wiązania godne polecenia? Do plecaczków się na razie nie zabieram bo dla mnie to hardkor.

Ostatnia edycja:
Pola 2X raczej dla siedzącego dziecka bo kręgosłup nie jest tak samo podtrzymany jak w kieszonce oraz nóżki są bardzo szeroko.
Też raz spróbowałam ale te nóżki rzeczywiście.
A szkoda no bardzo wygodne wiązanie

Przy kuchence nic w chuście nie robie tak jak przy żelazku ale z lodówki wyjme, kawę zrobię pranie też. Młoda nie przeszkadza.
Lilla może za wysoko wiążesz?

Elifit ja krótka jestem i rączki też krótkie mam więc "wybrzuszenie" z przodu czy niżej czy wyżej mi utrudnia sięganie. Często wiąże za wysoko, ale to w tym przypadku nie ma znaczenia.

reklama
Do góry