reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

Słyszałam, opinie ma niezłe z tego co pamiętam, ale osobiście w ręku nie miałam. Jak patrzę na tą co na Olx jest wystawiona, to materiał ok, ale ma zdecydowanie za wąskie ramię, niewygodne będzie. Nie wiem czy to standard w tej marce czy też szycia mają różne. Jak wygląda tak jak ta z Olx to ja bym nie brała.

reklama
Lilla skoro nie kupiłaś kombinezonu to za zaoszczędzone pieniądze jak znalał. Naprawdę ładna [emoji2]

lilla! aaaa! ale boska!
ja zaklepalam ta LF z tych co wrzucala wczoraj Tusia, dziewczyna mieszka niedaleko mnie wiec jutro podjadem..

w kolkowej mozna zawiazac na przodzie?

Tusia ma to się wypowie. Ja znalazlam tylko ze można w kolysce lub na boku. Na kolyske juz Młoda jest za stara, a na bok za młoda bo nie siada sama. wiec myślałam czy można brzuch do brzuszka?

lilla na biodrze w kolkowej mozesz, to mowila i pokazywala nam doradczyni chustowa. trzeba tylko podciagnac chuste tak jak w normalnej kieszonce.
zastanawiam sie tylko wlasnie jak to zrobic by miec dziecko tak brzuszek do brzuszka wlasnie.

reklama
Czuję się wywołana do odpowiedzi.
Brzuszek do brzuszka o tak:

Basics: Ringsling (front carry): Basics: Ringsling (front carry) - YouTube

:) jak dziecko siada to na biodro z wyciągniętymi rączkami.
Będę to powtarzać do znudzenia-żadnej kołyski. To niebezpieczne i pozycja kręgosłupa dziecka jest nieprawidłowa. Nie wiem czemu polskie filmiki to propagują, ale jeśli chodzi o kołkową to sieją takie bzdury. Od urodzenia w kółkowej brzuszek do brzuszka, na początku można wywinąć krawędź, żeby pozycja była symetryczna, ale dobrym dociągnięciem też to można uzyskać. Ja zrezygnowałam odkąd dzieć cięższy z wywijania krawędzi, bo jak mam prosto na plecach to się ciężar lepiej rozkłada. I Wam też bym radziła.

Do góry