reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

Słyszałam, opinie ma niezłe z tego co pamiętam, ale osobiście w ręku nie miałam. Jak patrzę na tą co na Olx jest wystawiona, to materiał ok, ale ma zdecydowanie za wąskie ramię, niewygodne będzie. Nie wiem czy to standard w tej marce czy też szycia mają różne. Jak wygląda tak jak ta z Olx to ja bym nie brała.

reklama
Lilla skoro nie kupiłaś kombinezonu to za zaoszczędzone pieniądze jak znalał. Naprawdę ładna [emoji2]

lilla! aaaa! ale boska!
ja zaklepalam ta LF z tych co wrzucala wczoraj Tusia, dziewczyna mieszka niedaleko mnie wiec jutro podjadem..

w kolkowej mozna zawiazac na przodzie?

Tusia ma to się wypowie. Ja znalazlam tylko ze można w kolysce lub na boku. Na kolyske juz Młoda jest za stara, a na bok za młoda bo nie siada sama. wiec myślałam czy można brzuch do brzuszka?

lilla na biodrze w kolkowej mozesz, to mowila i pokazywala nam doradczyni chustowa. trzeba tylko podciagnac chuste tak jak w normalnej kieszonce.
zastanawiam sie tylko wlasnie jak to zrobic by miec dziecko tak brzuszek do brzuszka wlasnie.

reklama
Czuję się wywołana do odpowiedzi.
Brzuszek do brzuszka o tak:

Basics: Ringsling (front carry): Basics: Ringsling (front carry) - YouTube

:) jak dziecko siada to na biodro z wyciągniętymi rączkami.
Będę to powtarzać do znudzenia-żadnej kołyski. To niebezpieczne i pozycja kręgosłupa dziecka jest nieprawidłowa. Nie wiem czemu polskie filmiki to propagują, ale jeśli chodzi o kołkową to sieją takie bzdury. Od urodzenia w kółkowej brzuszek do brzuszka, na początku można wywinąć krawędź, żeby pozycja była symetryczna, ale dobrym dociągnięciem też to można uzyskać. Ja zrezygnowałam odkąd dzieć cięższy z wywijania krawędzi, bo jak mam prosto na plecach to się ciężar lepiej rozkłada. I Wam też bym radziła.

Do góry