reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

Tusiaczku, ja się pakuje w mała torebkę. Malutka taka. W środku tylko telefon, karta płatnicza, chusteczki i obowiązkowo smoczek. Dawno już nie wychodziliśmy w chuście. W taka pogodę chustujecie pod czy na kurtkę? W co ubieracie małego tudzież małą?

reklama
Pola to ciężkie pytanie jeśli chodzi o 'taką' pogodę, bo np dzisiaj Makota pisała, że u niej są dwa stopnie na plusie, a np u mnie jest cieplutko od rana, przyjemny wietrzyk i spotykam ludzi w krótkim rękawku.
Więc pogoda pogodzie nie równa.
Z tym noszeniem się teraz to też różnie bywa. My się akurat dużo nosimy, bo foch na wózek trwa. Bo co to za zwiedzanie świata jak ciula widać:what:
Także przez ostatnie dni przerobiliśmy nawet noszenie w kombinezonie zimowym.
Ale zazwyczaj bluza wystarcza w zależności od pogoda cieńsza lub grubsza. Poza tym pajac, na to spodnie, bluzka i bluza. Skarpetki i czapka. Do tego bamboszki mamy takie polarowe do kolan, fajne są bo długie do samych kolan i nie spadają, a na same skarpetki już za zimno.
Co do tego co ja zakładam. To ostatnie dni wiążę się na polar, bo jest fajnie ciepło, mały też grzeje. Próbowałam też pod bluzę, mam jedną taką ciążową, fajnie się sprawdza i jest fajnie ciepła. Co do cieplejszych kurtek to u nas jeszcze za ciepło na używanie. Zobaczę bal to będzie w praktyce.

U nad dzisiaj podobno baaardzo zimno. Teściowa dzwoniła, żebym założyła zimowa kurtkę i Zoli kombinezon. Chciałabym się w z młodą zawinac, ale nie wiem w jakim nastroju wstanie. Ostatnio jest w kratkę z naszym wiązaniem. Poza tym plecy mnie bolą jak ja ponosze. W grudniu koniecznie muszę do doradcy się wybrać.

Ja w najzimniejszy dzień ubrałam mu body z krótkim, pajaca welur i czapkę a na siebie duży sweter, którym nas owinelam i bylam cala mokra

reklama
Oto my: Zolka body dlugi rękaw i rajstopy, oraz czapka ja bluzka długi rękaw, wspólnie dwie bluzy polarowe. I strasznie mnie węzeł z tyłu uwiera. Wiąże się zawsze w kieszonkę i dzisiaj to az boli gdy chodzę.

Do góry