reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzest :)

reklama
ja robie chrzciny w restauracji, zrobiłabym w domu ale moj "duzy" pokoj wcale nie jest taki duży i byśmy sie ściskali jak sledzie w beczce. Będzie ok. 20-22 osoby.
Za obiad w lokalu place 50zł od osoby(2dania + lody na deser) od siebie dokupuje tort, szampana,owoce i pieke ciasto. Także bedzie ponad 1000zł za samą restauracje
a ksiadz u nas bierze "co łaska" ,ale jak to powiedział koleżance jak chrzciła syna" co łaska, ale nie mniej niż 150zł" ^^
a garniturek kupiłam Mateuszkowi używany na allegro, u nas w sklepach w sumie nawet nie ma wyboru ładnego z takich wiekszych rozmiarkow, bo moj mały wazy już 8kg, chrzciny za miesiac, a on przez miesiac tyje ok. 1-1,3kg wiec bedzie już kluchaaa a tutaj taki sliczny garniturek na 74:) aż sie pochwale
ewentualnie jak bedzie zły to znajoma jest krawcowa to za free cos tam poprzerabia:) ale mieryłam Matiego i podejrzewam ze bedzie ok

Garniturek do chrztu 74 80 (675991748) - Aukcje internetowe Allegro

a wkłądacie bąblom buciki i czapeczki? pytam mamy chłopców Ja bucików nie planuję, bo za 2 tygodnie może być gorąco ale czy czapeczki nie trzeba będzie zdjąć w kościele i tak?

ja akurat wylicytowałam garniturek i buciki były w zestawie;)
ale jeśli bedzie gorąco to nie zamierzam zakładać i meczyć synka
a ogolnie wszystkie czapeczki do chrztu dla chłopców nie za bardzo przypadaja mi do gustu bo są szyte na jedno kopyto jak to sie mawia, no i akurat taka wersja mi sie zbytnio nie podoba :)
a w kosciele ksiadz nie bedzie lał po czapce wody swieconej hihih:) ale pewnie mati bedzie mial czapeczke troche tak dla picu, do zdjec itp

zuch ja ubieram małej skarpetki lub rajstopki w zaleznosci od pogody a na główke opaskę-kokardkę :-) taki plan na dzis :-)a chrzest w sierpniu ale duzo uwag juz mi pomogo z naszego wątku dobrze poczytac jak to robia inni :-)

U nas byl komplecik, buty zalozylismy, bo sie tatus rzucal, ze jak to tak, bez butow hehe:cool2: a czapke dalam juz po polaniu glowki woda, bo generalnie bylo cieplo. Czape zreszta mielismy cieniutka bawelniana:tak::tak:

My tez juz po chrzcinach :). Lokal wynajmowalismy a jedzonko szykowała teściowa. my weszlismy prawie na gotowe. Mały miał garniturek, buty i czapka tez były. Tu kilka zdjeć
- mielismy wynajetego fotografa, który robil zdjęcia w kościele i w lokalu
Andrzej Kłódkowski - FOTO

reklama
Do góry