reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzest :)

u mnie chrzciny 9 sierpnia czyli juz całkiem za chwile
i im blizej tym bardziej sie denerwuje
i nie wiem jak to bedzie
ojciec mojego M( nie Matiego tylko mojego ukochanego xD- cała trójka ma imiona na M) nigdy nie widzial jeszcze Mateuszka, powiedzial ze go nie interesuje wnuk ;/ nawet nie chcial zobaczyc zdjecia,
przeszedl do Królestwa Swiadkow Jehowy i cuda z nim tam porobili ;/ zaprosilismy go na chrzest, ale zapowiedzial ze w kosciele jego noga nie postanie to powiedzielismy zeby chociaz na przyjecie przyszedl i jesli na chrzciny nie przyjdzie to juz wiecej nie bede wyciągać ręki
tylko przykro mi, bo Mati nic nie zawinil
a dla dziadka wszystko rozchodzi sie o to ze Mati jest nieślubnym dzieckiem;/

reklama
a przepraszam, czy to do cholery jakaś różnica? w końcu dziecko raczej nie miało szans zdecydować o czymkolwiek w tej kwestii. Wkurza mnie, jak przez bigoterie lub kłótnie rodzinne cierpią najmłodsi (bo po starych to w końcu tak czy siak spłynie:angry:).
Dlatego trzymam kciuki, zeby twój dziadkowy M. jednak poszedł po rozum do głowy i się pojawił :blink:

a dla dziadka wszystko rozchodzi sie o to ze Mati jest nieślubnym dzieckiem;/
Ludzie a ja myślałam że ten typ myślenia wyginął z dinozaurami:no::no::no:,tylko dzieci na tym cierpią....

A ja już mam sukieneczkę...a ściślej rzecz biorąc bratowa w Anglii kupi 2 takie same dla swojej i mojej córci i na chrzcie będą tak samo ubrane:-D:-D:-D

Hej,u nas impra za 2 tyg.Mam już kieckę i buciki,tylko opaskę na allegro musze wybrać:-D
U nas też rodzina bojkotuje imprezę,ale postanowiłam się nie przejmować:-p

ja mam 6 września i jak na razie, to zaprosiłam chrzestnych. chyba muszę się w końcu zebrać za organizację i szukanie potrzebnych rzeczy

My juz po impresce. Byla cala najblizsza rodzinka czyli 16 osob. Marcel bardzo grzeczny byl i pol mszy przespal :-) W restauracji spokojnie. Kazdy zjadl pogadalismy chwilke i rozeszlismy sie po domach.
Ubranko mialam specjalne kupione ale nie zalozylam mu z niego bluzeczki, bo bylo strasznie goraco. Mialam w zapasie taka koszule. Nie byla czysto biala tylko w czerwono granatowa kratke, ale w miare elegancka.
A na mszy byl chrzczony nasz Marcelek i jeszcze jeden chlopczyk tez Marcel :tak:

Mó kacper miał chrzciny w moje imieniny czyli 26 lipca i cóz był okropny w kosciele bo cały czas musiałam mu wode dawac było oropnie duszno a jemu chciało sie pic i grymasił a na koniec usadził taka kupe ze spodnie od białego garniturku zrobiły sie żółte:-D

klucha
To bedą obie czy zdecydowaliście się na którąś z nich?
gosiakma Nie obrazajac swiadków jehowych to niektórzy naprawde maja hopla. ja jednak spotkałam sie z dzieczyna która wyhowała sie w tej wierze i musze powiedziec ze moje dziecko tez jest ne slubne a całkiem inaczej do mnie sie odnosiła była serdeczna i przyjazna tak wiec to zalezy od człowieka.

umi2 wiem, ze to zależy od człowieka ale jak widać ten przypadek jest kiepski ;/
ja juz wiecej razy nie bede sie napraszać i narzucać( bo zostało mi to już przez przyszłego 'tescia' zarzucone)
zobaczymy czy przyjdzie...
a co do ubioru na chrzciny ja dopiero wczoraj sobie kupiłam łachy ;p
bo naprawde na takim zadupiu jak Giżycko to nic nie mozna wybrać, szczegolnie jeszcze w sezonie letnim kiedy turyści rzucaja sie na miejscowe "super" sklepy
i wykupuja pol ich zawartosci;p

reklama
a w co sie ubieracie bo ja mam problem kupiłam sobie kiecke ale grubo wyglądam i ...teraz sama nie wiem a nie chce białej bluzki i dołu ciemnego bo mi to tak po szkolnemu sie wydaje

Do góry