reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny

OK. Ja po prostu nie lubię utartych schematów. Od zawsze chciałam brać ślub w zielonej sukience i taką miałam. Nie miałam kandydata na ojca chrzestnego, więc Edi ma dwie mamy chrzestne, a ślub kościelny brałam mieszany - biedny ksiądz, niezły "chrzest bojowy" miał z nami ;-)

ponieważ u mnie temat chrzcin powoli pojawia się na tapecie (chcemy chrzcić maj-czerwiec) i mamy problem z chrzestnym i teraz zobaczyłam posta zołzy i mam pytanko: ksiądz się wyjątkowo zgodził na dwie chrzestne czy po prostu nie ma wymogu, aby był ojciec i mama chrzestna?

reklama
Nie ma wymogu - wszystko zależy od księdza, który ma udzielać chrztu - albo od proboszcza parafii. Niektórzy się nie godzą. Ale ogólnie może to byc para, może być jedna osoba albo 2 jednej płci. :-)

My już po:-)
Urobiłam się strasznie i mimo, że lubię gotować to cieszę się, że następna taka impreza dopiero za 4 lata na komunię Emilki:happy:
Miałam 17 osób w tym czwórkę dzieci i chyba przesadziłam z ilością jedzenia bo spokojnie 30 osób bym wykarmila, ale przynajmniej dopiero dziś muszę obiad zrobić:-)
Asiulka w kościele bardzo grzeczna, nie płakała, gaworzyła na głos bo chyba jej echo się podobało i tylko ludzie pod nosem się z niej śmiali:-)
W kościele przed mszą
IMG_6089.jpg
Najważniejsza
IMG_6092.jpgIMG_6109.jpgIMG_6147.jpg

Z babcią (teściową moją)
IMG_6174.jpg
Z chrzestnymi
IMG_6191.jpg
Moja duma
IMG_6263.jpg
I aniołek po imprezie
IMG_6330.jpg

dubeltówka zazdroszczę, że Jesteście już po chrzcinach:-) nas to czeka 13 maja, nadal nie wiem w co się ubrać...
ale bardziej martwię się zachowaniem Emilki w kościele i nasiadówki rodziny:eek:
gratuluje grzecznej Asieńki i cały czas podziwiam jej cudny uśmiech (czy to może był okrzyk? zdjęcie nr4:-))

reklama
Do góry