reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny

Dlatego ja miałam kremową suknię:)) haha
A mi po prostu nie pasuje dziecko w dniu chrztu ubrane na kolorowo. Dziwnie to wyglądało i tak pstroakto. Mało elegancko. Ale pewnie, niech każdy robi jak uważa. Mi się wydaje, że Ci rodzice po prostu założyli zwykły, jaki akurat mieli na zimę przewidziany kombinezon a moze pod spodem dzieci były odświętnie ubrane, ale mi się wydaje, że to miło się postarać i jakoś także strojem wyjątkowość tego dnia podkreślić. Trasia to nawet wózek pięknie przystroiła białymi kwiatuszkami:-)

Anapi, my na wierzch też mieliśmy białego Misia:-)

reklama
Zołza, ale z dwojga złego już chyba bym wolała Miesia posłać w czerwonym kombinezonie niż takim typowo chrzcielnym, " trzeszczącym" ubranku:tak::-)

Zołza, ale z dwojga złego już chyba bym wolała Miesia posłać w czerwonym kombinezonie niż takim typowo chrzcielnym, " trzeszczącym" ubranku:tak::-)

Ha ha ha :-D Cudnaś :-)

A a propos wcześniejszego posta - ja Cię rozumiem i popieram - też chciałam Edgarka ubrać jakoś ładnie, jasno, inaczej, niż zwykle [ale nie w atłasiki :-p]. Tylko tak bronię tej inności, bo każdy ma prawo do własnego wyboru, a może kogoś nie stać na inny ciuszek, a może ktoś po prostu tak lubi i już. I to tylko tych ludzi sprawa, a nie wszystkich dookoła.

No to teraz ja - specjalnie wybrałam taki termin na chrzest aby było w miarę ciepło i żeby sukieneczka z dodatkami wystarczyła. Nie wyobrażałam sobie Młodej w niczym innym niż sukieneczce, czapeczce i bucikach z tej samej bajki białych albo ecru specjalnych na tą okazję - nawet okapnik do świecy i szatka były do kompletu :tak: - bardzo dbam od detale. Inna sprawa, że Młoda nie miała nic innego odświętnego co by na Niej w tym czasie nie wisiało :-). No i oczywiście żadnego "trzeszczącego" ubranka. :no:
Ja - Zołza - a sukienka ślubna - do kościelnego oczywiście - u mnie od zawsze miała być czerwona :sorry2:

Zołza, w sumie to masz rację- niech ubierają jak chcą, ale mi się to nie podoba i tak bym nie zrobiła. I tyle w temacie:-) A Ty w zielonej kiecce bardzo mi się podobałaś:tak: żeby nie było:-p

Zołza, Forever- o tak, te atłasowe i szeleszczące są ohydne. A na mnie pewnie też niektórzy patrzą dziwnie, bo do chrztu posłałam w kombinezonie miś vel piesek vel baranek boże- jak kto woli, ale takie graniturki chrzcielne też mi nie podchodzą....

no dobra, ja należę częściowo do tych 'innych', mały miał granatowe spodenki, białą koszulę w niebieskie chmurki, białą sztruksową kurteczkę na to i takową czapeczkę, do tego jasnoszare trampki... i tak, słyszałam komentarze 'a czemu on tak brzydko ubrany' od kochanych cioć mojego męża. Jak dla mnie to mały wyglądał zadbanie, czysto, na swój sposób elegancko... ale nie wbił się w jedyne przyjmowane na naszej kochanej 'wsi' tekturowe garniaczki i oczywiście spotkało się to z mega dezaprobatą niektórych, dla mnie sakrament najważniejszy...

mam:-)! kupiłam dziś jasnobeżową kurteczkę w coolclub - mają teraz 50% obniżki:) co prawda wnętrze kaptura to brązowy baranek, ale uważam, że kurteczka jak najbardziej się obroni podczas uroczystości:tak: do tego czapka ecru (po Ninie, na szczęście dużo mam po niej unisexów), jasnobeżowe porcięta i butki, biała koszula z kołnierzykiem + kamizelka ecru (bawełniana); oprócz kurteczki nic nie musiałam kupować, a ją samą wykorzystam spokojnie na zmianę z naszym czerwonym kubrakiem:tak: ffffff...

reklama
a my chrzcimy dopiero jakos w norberta 1 urodziny bo musimy czekac na tate chrzestnego, i zamierzam go ubrac w taki malenki jasny garniturek bo chrzest to dla mnie wielkie swieto i tak tez odswietnie powinien wygladac najwazbniejsza osoba tego dnia:-)

Do góry