reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

My też o 11 już bedziemy po chrzcinach- więc też planujemy właśnie kawe i jakies ciasto, bo na obiad za wczesnie!

reklama
Pytia, zabójcza godzina na chrzest, u mnie na szczęscie są o 13...

chrzciny Piotrka robiłam w domku, teraz myślę by wynająć lokalik na obiad, zobaczymy

u nas chrzest o 17-stej i w domu odpada pryznajmniej syzkowanie obiadu ;)

ja bylam mama chrzestna w 2 miesiacu ciazy i wszyscy cali i zdrowi w rodzinie..

u nas do wyboru
-w soboty na 18
-w niedziele na 12.30

pytia tak ja tez bym podala ciasto i kawe a potem obiad

my robilismy w domu ale sprzatajac marzylam zeby to wszystko odbylo sie w restauracji

no właśnie wróciłam od ksiedza ustaliłam wszytko chrzcimy młodego tam gdzie bralismy slub tj w Wilanowie za tydzien w sobote

a potem biezremy ludzi do restauracji która jest naprzeciw na obiad i kawe ciasto ;D

A ile osób zapraszacie na chrzciny?ja mam taką dużą rodzinkę(samegon mojego rodzeństwa jest trójka + mąż i dwoje dzieci sioistry,rodzice , babcie , a cioć i wójków, tych najbliższych trudno zliczyć),że z takiego przyjęcia to by się wesele zrobiło.Mieszkanie odpada, bo nie ma szans ,żeby się połowa gości zmieściła, a w knajpie to pewnie strasznie drogo wyjdzie.Ile pieniędzy przeznaczacie na takie przyjęcie?

reklama
U nas będzie 15 osób, najbliższa rodzina (rodzice, dziadkowie, rodzeństwo) + chrzestni. Dalszych ciotek, wujków i kuzynów nie zapraszamy, bo przyjęcie w knajpie. Płacimy tam 35zł od osoby (obiad, kawa/herbata, napoje zimne, ciasta we własnym zakresie).
Dziś kumpela pożyczyła mi strój na chrzciny: białe śpioszki, biały kaftanik i świetną czapkę- kaszkiet. Uff, nie muszę się już tym martwić.

Do góry