reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

asioczek pisze:
ivon pisze:
asioczek pisze:
A u nas chrzciny chyba zostana przesuniete. Kandydatka na chrzestna jest w ciazy i juz sie nasluchalysmy, ze kobieta w ciazy nie powinna byc chrzestna. Wiec stwierdzilysmy, ze zrobimy wspolne chrzciny na Gwiazdke ... Oczywiscie tez jest zle, ale my to mamy gdzies.

??????? dlaczego kobieta w ciąży nie może być chrzestną?????????

podobno jest taki przesad ... jednemu dziecku niby szczescie sie odbiera oczywiscie tesciowa kilka opowieci o urodzeniu chorego dziecka wyciagnela wiec szwagierka wymiekla ... nie ma jak zabobony i dobre ludowe rady ...
+

nie wierzę w przesądy, ale chrzestna Piotrka poroniła dwa tygodnie po....

reklama
ivon pisze:
asioczek pisze:
A u nas chrzciny chyba zostana przesuniete. Kandydatka na chrzestna jest w ciazy i juz sie nasluchalysmy, ze kobieta w ciazy nie powinna byc chrzestna. Wiec stwierdzilysmy, ze zrobimy wspolne chrzciny na Gwiazdke ... Oczywiscie tez jest zle, ale my to mamy gdzies.

??????? dlaczego kobieta w ciąży nie może być chrzestną?????????

Ja w grudniu byłam chrzestną dla syna naszych przyjaciół (w siódmym miesiącu ciązy) i jakoś nic się nie stało. Teraz mama Filipka będzie chrzestną dla mojego Jasia i wszyscy są zadowoleni.

Już jestem, a właśiwie Patrycja jest już po chrzcinach. Była dzielna i  w kościele nie płakała, trochę podsypiała, a na przyjęcie sakramentu nawet otwarła oczy i pilnie filowała.
A oto jak moja księżniczka wyglądała w tym dniu:

strój oficjalny (potem musiam go uzupełnić, bo pogoda była nienajlepsza)
BYŁO ZDJĘCIE
a tak słodko śpię w beciku, po chrzcie
BYŁO ZDJĘCIE

anian my tez po chrzcinach fakt pogoda wietrzna
moj maluszek mial bialy swetrek i spodenki welniane pod spodem oczywiscie koszulka i spioszki
ten mix spowodowal ze wygladal na takiegoooooooooo grubasa ::) ze uslyszalam za nami ludzi"jaki wielki" a on tylko miesiac ma ;)

My bedziemy chrzcili w lipcu. Mial byc koniec maja ale chrzestna w ciazy i termin ma na srodek czerwca wiec nie chcemy jej pod koniec ciazy fatygowac,no i moze urodzic wczesniej. Pozatym w lipcu ma przyjechac tesciowa wiec zaczekamy na nia z chrzcinami.

Poradźcie dziewczyny! W naszym kościele chrzty są tylko po mszy o godz. 9.00, więc w restauracji, gdzie zamawiamy obiad będziemy gdzieś ok. 10.30. I co tu o takiej durnej porze podać. Czy myślicie, że można zacząć od ciastka i kawy/herbaty, a potem, koło 14.00 obiad??? Przystawka odpada, bo koszty znowu by poszły sporo w górę, a to dla nas i tak spory wydatek.

reklama
Pytia, wydaje mi się, że spokojnie możesz zacząc od ciacha i kawy, a potem obiadek. My też zaczęliśmy od kawki tylko skończyło się na kolacji (msza o 15) ;D

Do góry