reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

My po chrzcie i ślubie :) było cudownie bajecznie i w ogole. Maly spal. Otworzyl oko jak mu łepek polewali wodą swięconą i dalej w kimie :)

reklama
my tez juz po chrzcie. Zuzia prawie cala msze darla sie buuuuuu :( ale chyba bylo jej za goraco bo jak wychodzilam do zachrystii tam bylo chlodniej i byl spokoj. a jak ksiadz polal jej glowke woda to przestala plakac i zaczela sie smiac :)
a tak poza tym to z niej straszny lobuz. na poczatku zlapala ksiedza za ornat i nie chciala go puscic, potem lapala za ksiazke (nie wiem jak to fachowo sie nazywa) z ktorej ksiadz zytal a jak ogloszenia byly to tak krzyczala ze ludzie nie slyszeli ksiedza :). wieczorem postaram sie powklejac zdjecia

Cześc dziewczynki! Ja z wrzesnia. Mam byc chrzesną u dziecka siostry i mam dylemat. Co daje chrzesna i ile pieniędzy się teraz daje. Siostra czeka za mną aż urodzę. W grudniu chrzciny, mała będzie miała 11 miesięcy. Z tym żeby ciężarna nie była chrzesną musi byc dziecko innej płci,wtedy może.

mija chrzestna kupuje ubranko. Za chrzest płaci ojciec chrestny (ale roznie z tym ) Kuba od chrzestnej dostal krzeselko do karmienia i symboliczne stówke.
Lolcia postaram sie wkleic jak wiecej czasu znajde

U nas też już po chrzcinach - Oskar przez większość mszy był spokojny i nawet nei płakał przy oblewaniu wodą tylko mrużył słodko oczka, ale za to kiedy już bylo po wszystkim i ksiądz kończył odprawiać "zwykła" mszę to Synuś zaczął tak niemiłosiernie płakać, że aż mi go było szkoda. Wyszłam więc z nim przed kościół i .... cisza :)
Wróciłam - znowu płacz, więc wyszłam i nie wróciłam :):):)
Teściówka chyba za to, ze wyszłam rzuciła fochem i nei przyszła do nas do domu po mszy - nie nam zrobiła na złość tylko swojemu wnukowi i ja się jej prosić nie będę....
Z resztą z kobietą przechodzącą menopauzę nie ma się co kłócić.....
Ehhhh - cieszę się, że już po wszystkim :D

chrzty sie posypały w wiekszosci udane
mamoboo ja od razu zapowiedzialam przed chrzcinami ze jesli emi zacznie krzyczec to ja z nia wychodze
była grzeczna
milla mieliscie weselicho czy tylko ceremonie ślubu?

Mielismy tez weselicho. Mialo byc male przyjecie do 24. Ale pozapraszalismy troszke wiecej osob w sumie 70 wyszlo i zrobilismy wesele. Wybawilam sie za wszystkie czasy. No i wieczor panienski moje psiapsiolki mi urządziły. Boze jak mi tego brakowalo. Wyrwac się, pobawic. Potem jeszcze rodzice mi zafundowali noc bez Kubulka. Wyspalam się pierwszy raz od prawie 6 miechów.

reklama
Do góry