reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

A czy dzieci się nie boją tego ostatniego zanurzenia?
I czy chrzci się nago? Czy w pampersie?
Pytam, bo widziałam takie chrzty dla dorosłych i nawet nie słyszałam, że są też i dla dzieci.

reklama
no lwasnie i co robi sie taki chrzest na mszy???
i wszyscy zebranui parafianie ogladaja pupcie mojego dziecka???
a jak ogrzac wielki zimny kościol ???
jeju nie wtobrazam sobie tego ::)

kaśka76 pisze:
jutro i w poniedziałek będę molestować mojego proboszcza o chrzest z zanurzeniem. ;D

tylko jak się nie zgodzi, to na niego tu nie najeżdżaj, please ;D ;D ;D

mokkate pisze:
A czy dzieci się nie boją tego ostatniego zanurzenia?
I czy chrzci się nago? Czy w pampersie?
Pytam, bo widziałam takie chrzty dla dorosłych i nawet nie słyszałam, że są też i dla dzieci.

małe dzieci nie boją sie. Nie sprawdzałam wprawdzie tego na Karoli (i wcale nie zamierzam ;D ;D ), ale nasze dzieci poradziły by sobie pod wodą.

A to ostatnie zanurzenie nie trwa nawet dwóch sekund

Chrzci się nago (i tu ksiądz podejmuje ryzyko, że dziecię go obsika ;D ;D ;D
Pozatym ksiądz zdejmuje ornat do takiego chrztu

kasiula matula pisze:
no lwasnie i co robi sie taki chrzest na mszy???
i wszyscy zebranui parafianie ogladaja pupcie mojego dziecka???
a jak ogrzac wielki zimny kościol ???
jeju nie wtobrazam sobie tego ::)

kasiula, to jest dosłownie moment, poza tym można poradzic sobie innymi urządzeniami grzejącymi

a co do pupci, to jest ona widoczna tylko dla księdza. Nikt nie pokazuje nagiego niemowlaka

a tak żartem, to mokkate pochwaliła się, że widziała takie chrzty dorosłych. To dopiero były pupcie!!!! :)

KingaP pisze:

albo obkupka ;D

Kinga - my też będziemy na czuwaniu- westchnij, bo każde westchnięcie mu się przyda ;)
a z Wielkiej Soboty zrezygnowaliśmy bo Krzymek jeszcze za mały był trochę

iwosz pisze:
KingaP pisze:

albo obkupka ;D

Kinga - my też będziemy na czuwaniu- westchnij, bo każde westchnięcie mu się przyda ;)
a z Wielkiej Soboty zrezygnowaliśmy bo Krzymek jeszcze za mały był trochę

my też między innymi z tego powodu zrezygnowaliśmy. Gdyby Karola była większa, nie czekalibyśmy na moją Agnieszkę :)

Kinga- tylko, że dorośli nie byli chrzczeni nago ;D

Mnie się jednak wydaje, że nawet 2 sekundy w zanurzeniu to dla 2- miesięcznego dziecka sporo.
Martynka by się chyba wystraszyła. Chociaż, kto wie? :)

tez mi sie wydaje ze to mogłoby przestraszyć malucha jak ktoras z was zdecydyje sie na taki chrzest i rzeczywiscie sie on odbędzie prosze o szczegołową relację i jakiś zdjęcia
ale jestem ciekawska ;)

mokkate pisze:
Kinga- tylko, że dorośli nie byli chrzczeni nago ;D

Mnie się jednak wydaje, że nawet 2 sekundy w zanurzeniu to dla 2- miesięcznego dziecka sporo.
Martynka by się chyba wystraszyła. Chociaż, kto wie? :)

mokkate, wiem, ja żartowałam z tymi dorosłymi :)

zanurzenie trwa 1 sekunde, to tylko włożenie i wyjęcie dziecka. Nikt go nie przetrzymuje pod wodą :)

Ja chce, żeby Rafał zaczął chodzic z Karolą na basen.
Ja się strasznie boję wody (mimo, że umiem pływać), a to u nas dziedziczne

reklama
Takie małe brzdące jak nasze nie pozbyły się jeszcze umiejętności przebywania w wodzie (były w niej przecież w naszych brzuchach ;D ). I tylko nam sie wydaje, że mogą być problemy.

Do góry