reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

CHRZCINY:)

reklama
z opowieści słyszę, że nie tylko moja teściowa nalega na szybki chrzest, a ja jej powtarzam że dopóki Hubert ma rehabilitacje nic nie robię, on i tak ma za dużo dodatkowych wrażeń, ale ona uparcie kiedy i kiedy
podjęłam decyzje że chrzest będzie w niedzielę palmową, mały będzie miał juz skończone 3 miesiace i będzie przerwa w rehabilitacji, no i może będzie ciepło, oby ;)

My juz jestesmy po chrzcie takim normalnym uroczystym w kosciele a dodatkowo maly byl chrzczony po urodzeniu w szpitalu .
A co do ubioru do chrztu i tzw.szatek polecam sprzedawce na allegro primka_pl i frotti maja naprawde fajne szatki do chrztu na zyczenie mozna wychaftowac pod hostia imie dzieciaczka i date chrztu naprawde fajna pamiatka potem jest :)

dzisiaj okazało się że nie można chrzścić w niedzielę palmową, bo to za długi obrzęd religijny i ksiądz dał nam do wybory albo 1 dzien świat albo 7 maja, jeszce sie nie zdecydowałam

dla otuchy,ja też będę chrzcić dziecko sama...tatuś szuka Boga...
proboszcz już wie, sam na koledzie powiedział,że nie bedzie żadnego problemu.

a my chcemy ochrzcic synka 9 kwietnia albo 17 w drugi dzien Swiat,jutro maz idzie do ksiedza zamowic date ;D
juz sie boje na mysl o placzu w Kosciele :mad:
ale damy rade, znajoma wyszla na 10 minut do na zewnatrz nakarmic core bo dawala kocert wiekszy niz organista!

Dobre :)
Ja też planuję chrzciny na 9-tego, tylko jeszcze nikt o tym nie wie ;D chyba trzeba zacząć coś robić w tym kierunku :)

Izabelka pisze:
Dobre :)
Ja też planuję chrzciny na 9-tego, tylko jeszcze nikt o tym nie wie ;D chyba trzeba zacząć coś robić w tym kierunku :)

no i my juz mamy termin ustalony, 9 kwiecien, godzina 10.00 ; byl moj maz z kartka z pytaniami ode mnie, nie wiem o czym myslalam ale w jednym pytaniu zamiast swieca do chrztu napisalam GROMNICA a ksiadz a po co Panu gromnica do chrztu, a maz - nie wiem , zona cos nabazgrala to ja tylko czytam ;D
my po chrzcie nic wielkiego nie robimy, bedzie tort i kawa 8) a i tak nie wiadomo czy moi rodzice wroca na 9 do kraju :mad:

reklama
Witam! ja jestem mamą z listopada i planuje chrzest w drugi dzień swiat 17 kwietnia. Mamy juz wtedy zaklepany termin. I mam pytanie ile dajecie ksiedzu za chrzest?

Do góry