reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

wiolan a tak można?Żeby córka była matką chrzestną?
tu nie chodzi o to aby chrzestna nie była związana więzami krwi.. to ma być osoba, która duchowo wesprze rodziców w wierze... w wychowaniu w wierze, wiec żanych p/wskazań do tego aby Twoja córka najstarsza była nie widzę.. nie byłby to jeden taki przypadek.. poza tym córka najstarsza musi mieć tylko bierzmowanie...... a wogóle to nie muszą być oboje rodzice chrzestni.. może być tylko jedna osoba...

reklama
wiolan dziękuję za informację. Byłam przekonana że to musi być ktoś obcy lub z dalszej rodziny.

może się tak zdarzyć (ale nie musi) że ksiądz nosem bedzie krecił.. wtedy zapytaj jakie są podstawy ew. odmowy??? (czy prawo kanoniczne tego zakazuje.. jak tak to niech Ci poda na kartce dokładnie który to przepis o tym mówi) wtedy już nie będzie odmawiał, jesli podstawy prawnej nie ma:))

przymierzylam sporo sukni, jednak bylam dosc wybradna. ostatecznie wybralam ta, ktora wklejalam wczesniej :) nie ma az tak bardzo obnizonego stanu i ukosny gorset optycznie wydluza sylwetke i ten fason nie skaraca nog (na szczescie :))
cymbeline_espera_2011.jpg

za 2 tygodnie ide zamawiac, wiec wtedy bede mogla zrobic zdjecie w sukni, to zobaczycie :)

przymierzylam sporo sukni, jednak bylam dosc wybradna. ostatecznie wybralam ta, ktora wklejalam wczesniej :) nie ma az tak bardzo obnizonego stanu i ukosny gorset optycznie wydluza sylwetke i ten fason nie skaraca nog (na szczescie :))
Zobacz załącznik 307139

za 2 tygodnie ide zamawiac, wiec wtedy bede mogla zrobic zdjecie w sukni, to zobaczycie :)
Piękna!!!:-)

Afi suknia superrrrrrrrrrroooooooooooska,musze siostrze pokazać.Coprawda ślub dopiero za 1,5 roku ale sobie luknie.Afi pewnie drogawa ta suknia.

Afi suknia superrrrrrrrrrroooooooooooska,musze siostrze pokazać.Coprawda ślub dopiero za 1,5 roku ale sobie luknie.Afi pewnie drogawa ta suknia.

nie pytaj... dla nas to bardzo dużo, ale stwierdziłam, że ślub bierze się raz w życiu. Na prawdę dostałam fioła na punkcie tej sukni i wiem, że jak założę jakąkolwiek inną, to będę żałować i całe wesele mysleć, że miałam iśc własnie w tej sukni... :/

po prostu w każdej innej czułam się jak w przebraniu, a w tej czuję się sobą :)

edit: w rzeczywistości suknia wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciu :)

reklama
Zobacz załącznik 307139

Afi - śliczna, na pewno będziesz pięknie wyglądać:-) Cuudna

Do góry