reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

reklama
ja myślę, że w domu miały pogadankę z rodzicami na ten temat, a później przełożyły w swoim języku, bo sporo przemyśleń jak na maluchy przedszkolne

Wampi ja uważam, że do cywilnego równie dobrze można założyć piękną, białą, strojną suknie ślubną (zresztą ja tak zrobiłam) :) Jak sama nazwa wskazuje suknia ślubna jest suknią na ślub, a cywilny to także ślub! :)

podsune Wam pomysl na wesele. znajomi nie chcieli na swoim weselu typowych wiejskich zwyczajow i zamiast oczepin wpadli na cos moim zdaniem genialnego. impreza byla w osrodku nad jeziorem i o polnocy zorganizowali na plazy fireshow czyli pokaz tanca z ogniem, wiecie pewnie o co kaman. wyszlo super, goscie byli zachwyceni.

te suknie najbardziej pasują do mojej figury, więc to już nie kwestia gustu lecz doboru do figury, mam duży biust i dużą pupę, więc takie suknie podkreślą ładnie biust, a ukryją szerokie biodra, a oprócz tego optycznie "wydłuży" mnie, bo ja raczej niska jestem (162) - przy wielkim biuście nie podobają mi się gorsety, bo często wygląda to tak jakby biust za chwilę miał wylecieć górą z gorsetu

dobry wybór :)

-------------
u nas musza byc oczepiny, bo i ja i M. uważamy że to dobra zabawa :) a cos dla oka juz mamy - pokaz barmański ;)

Dziś byliśmy wreszcie ustalić datę chrztu w Kościele :) Majka będzie ochrzczona 25.12 także tak jak chcieliśmy w Boże Narodzenie :p Z tym, że nie mamy z małżem kościelnego ślubu nie było problemu ani z tym, że chrzestny (małża brat) nie ma bierzmowania. Ważne aby tylko jedno z rodziców chrzestnych miało :p
Mam jeszcze do Was pytanie, kto kupuje świecę dla dziecka? Chrzestny czy rodzice?

Czekaj czekaj...miałaś 10 lat jak zostałaś chrzestną???

Nicole jasne że trzeba ale tak jakoś mnie się udało, mieliśmy fajnego księdza, który się zgodził:) I jak chrzest był w sobotę tak on odszedł do innej parafii w poniedziałek...i tak się mnie udało:). Gdyby nie tamten chrzest to nie byłabym chrzestną bo teraz to już za stara jestem:pp

wszystko zalezy od księdza jak widać.
julita, nie pisz ze za stara jestes. Ja chrzesniaka jeszcze nie mam, a amierzam. I staro w tym temacie sie nie czuje ;)

Ja polecam potrawkę z kurczaka na drugie ciepłe danie, jest o wiele tańsza od strogonowa a tak samo zapycha i wszystkim gościom smakuje :tak: Ale potwierdzam że strogonow jest super, ja uwielbiam!:-)

A jeszcze wrócę do tego że co ksiądz to inaczej sądzi i inaczej przepisy postrzega.
A obecny proboszcz wszystkich tych dorosłych chłopców pozwalniał! Nawet elektryka, nawet mojego siostrzeńca - najlepszego lektora w okolicy. I to jak ich zwolnił - przesłał im smsy "jesteś skreślony z listy ministrantów". Salkę zamknął, chłopców powyrzucał.
No i to ma być dobry ksiądz???

taaaa, przychodzi obcy ksiadz i rozbi rozpierdziuche w parafi tylko po to zeby kolejny miał co sklejać....

bo u mnie w rodzinie większość za rosołem nie przepada

tez popieram ze barszczyk to niezbyt na poczatek. Jak chcesz moge ci da przepis sprawdzony i łatwy na zupę-krem z pieczarek.

jeny... ja na diecie o wy tu o takich pysznościach piszecie ;)

magisterka napisana, czas zabrac sie za przygotowania do ślubu, bo tylko 6 m-cy zostało :)

planuje przymierzyć te suknieZobacz załącznik 304996 Zobacz załącznik 304998 Zobacz załącznik 304997 Zobacz załącznik 304999

myślicie, że taki gorset będzie pasował na osobe z małym biustem i słabo wciętą talią...? jaka bieliznę wybrać, żeby nie było jej widac, żeby było wygodnie, żeby biust sie ładnie prezentował i żeby cały wieczór nie podciągać sukni? da się tak? :-p

suknia druga najbardziej mi sie podoba. Ale co na tobie bedzie najlepiej wygladac to musisz sama sprawdzic. Maly biust jest lepszy do gorsetu niz duzy. Ja mialam przed ciaza duze A/małe B i gorset super sie trzymal. Stanik - bardotka konicznie z silikonowym paskiem.

jest już dekoracja sali Paulina Uliska dekoracje sal Szczecin (ma być tak jak w górnym lewym rogu - Restauracja Sedina). my robimy w innej sali, ale wystrój ma byc taki :) subtelnie i elegancko

i będzie pokaz barmański, bo jakoś mam słabość do podrzucania butelek ;P Filmy - pokazy barmańskie, usługi barmańskie, barman na wesele - Event Bar

edit: hmmm... chyba zaczęłam się ekscytować tym całym ślubem ;P sorka ;)

Suuuper, że masz takie fajne nastawienie!:-D Miałam kolezankę w pracy, która brałaślub tydzień po mnie i ona cały czas narzekała, że suknię MUSI wybrać, że MUSI się w ogóle umalować i uczesać do ślubu, że MUSI wybrać menu....... MA-SA-KRA. A dodam, że ślubu brać "nie musiała".... I to było najgorsze nastawienie ever.
Afi, buty super (BTW, moja mama, 30 lat temu, brała ślub w różowych, zamszowych pantofelkach do białej sukni, miałam bukiet z różowych tulipanówi i różową woalkę przy stroiku na głowę:-) Generalnie dodatki super, tylko sama suknia mi się nie podoba;-) Ale wiadomo, wtedy byla inna moda. A moja babcia brała kościelny w błękitnej sukni do kolana- więc tylko ja pojechałam tak tradycyjnie, w bieli;-):-D

Co do zabawiania gości na ślubach, to fajnym pomysłem jest tez pokaz tańca (rumba, cza-cza, czy co tam jeszcze), pokaz sztucznych ogni. My wyświetlaliśmy prezentację naszych zdjęć- od narodzin aż do momentu ślubu mniej więcej, z zabawnym komentarzami, prosiliśmy też rodzinyaby zgadywały, kto jest na zdjęciu itp. Bylo mnóstwo zabawy i wspomnień:tak:
A w góle, to najbardziej podoba mi się jak mają w Niemczech- nie wiem, czy Aga potwierdzi- ale znajomy moich rodziców, który mieszka tam już ze 30 lat zawsze opowiada, że popularne jest przygotowywanie różnych atrakcji dla młodej pary przez gości. Tzn. goście przygotowują skecze, śpiewają piosenki, wspominają jakieś śmieszne sytuacje.......... podoba mi się.

reklama
ale widzę, że nad tym bardzo nie ubolewasz? czy się mylę?

chwilowo jest dobrze, tak, jak jest teraz :-)

JustMe, to może wiolan się wypowie, ja nigdy nie byłam na niemieckim weselu tzn byłam, ale to było skromne przyjęcie tylko z obiadem i ciastem.

a sztuczne ognie na własnym ślubie, to chybamoje marzenie z dzieciństwa :-)

mój brat żenił się w styczniu, mieli wesele w hotelu na plaży (gościu wybudował hotel przy samym wejściu na plażę)
i też chcieli fajerwerki, ale, że to był styczeń, to bali się, że nikt nie będzie chciał wyjść na plażę (wtedy leżał też śnieg;-))

Do góry