reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Mnie też dopadło przeziębienie, jestem w 30tc, ogromny katar i lekki kaszel ale bez gorączki. Polecam położyc się do łóżka, wygrzać, pić mleko+miód+czosnek, inhalacje z wody i soli, herbatka z miodem i cytryną, herbata z sokiem z owoców malin. Mnie pomogło. Pozdrawiam i życze zdrówka

reklama
ja jak byłam w ciąży też lapnęłam przeziębienie:-(i to takie że mi po nim skware wywaliło:szok:jadlam cytryny piłam sok z malin leżałam(co mnie dobijało)byłam w strachu bo to coś można ławto przenieść na.......dół:-)i wtedy lipa.ciężko wyleczyć szczególnie w ciąży.bałam się cokolwiek wsmarowywać w to ale w aptece dali mi bezpieczny środek na to nawet dla kobiet w ciąży i zeszło a łapy myłam z 10razy dziennie

Nie z MALIN TYLKO Z LIŚCI MALIN a to różnica, dlatego wyraźnie napisałam herbatka z owocu maliny.
I tak powstają netowe legendy.

ale ja nie napisałam liści malintylko herbatka z malin-maliny,a liście malin to wielka różnica:-)

i jeszcze dodam,że po prostu chodzi o zwrócenie uwagi na herbatkę,którą się kupuje w sklepie-czy to "owoc maliny",czy "liść maliny",myślę jednak ,że najlepszy jest sok-wtedy wiadomo,że z owoców :))

Ostatnia edycja:
ale ja nie napisałam liści malintylko herbatka z malin-maliny,a liście malin to wielka różnica:-)

i jeszcze dodam,że po prostu chodzi o zwrócenie uwagi na herbatkę,którą się kupuje w sklepie-czy to "owoc maliny",czy "liść maliny",myślę jednak ,że najlepszy jest sok-wtedy wiadomo,że z owoców :))

Napisałaś,że dziewczyna ma uważać na herbatkę z malin bo kobiety piją ja w celu przyspieszenia porodu, a to nieprawda (nie wspomniałaś nic o liściach). Herbatka z lisci malin wywołuje taki efekt i to ja zalecają położne.
Napisałam, że tak tworzy sie legendy, bo jak byłam na początku ciąży to akurat był sezon na maliny. Ktos zwrócił mi uwagę na maliny... i od razu poszła w ruch przeglądarka netowa. Gdybym miała czytać to co tam piszą to już 5 razy musiałabym poronić, tyle się tych malin najadłam, ale szczęśliwie w końcu trafiłam na rzetelną informację z pewnego źródła. I tak jeżeli chodzi o takie informacje to starałam się unikać opinii na forum, bo czasem takie głupoty tam wypisują że głowa boli.

o dobry temat, ja też właśnie od wczoraj mam okropny kaszel, katar, w nocy gorączka. jak narazie nie ide do lekarza bo szczeże nawet niewiem czy bym sie dogadała(mieszkam w niemczech) więc stosuje mleko z czosnkiem, duzo herbatki z cytrynką, na gardło mam cukierki halls :D ale dziewczyny pytanie do was: jak radzić sobie z bólem kręgosłupa? w nocy spać nie mogłam. tak strasznie mnie rwało... masaże TZ-ta nic nie pomogły... :-:)-(

mnie na wszelki ból pleców pomaga wymasowanie pleców strumieniem gorącej wody pod prysznicem - najlepiej jak prysznic ma taką końcówkę z regulacją strumienia wody. Rozgrzewa i fajnie masuje, nie za mocno - wiele razy już mi to pomogło.

mnie na wszelki ból pleców pomaga wymasowanie pleców strumieniem gorącej wody pod prysznicem - najlepiej jak prysznic ma taką końcówkę z regulacją strumienia wody. Rozgrzewa i fajnie masuje, nie za mocno - wiele razy już mi to pomogło.

Tylko,że w ciąży wcale nie można się kąpać w gorącej wodzie,nawet prysznic nie może być zbyt gorący,masaż strumieniem wody na plecy ok. ale nie gorącym.:tak:Ja jednak nadal uważam,że w czasie,gdy panuje grypa-sezonowa i świńska i docierają do nas różne przykre informacje-choćby o śmierci kobiety ciężarnej w 8mym mcu ciąży,czy walce o życie z powodu świńskiej grypy kobiety tuż po urodzeniu dziecka:szok:,to każde przeziębienie może być niebezpieczne i może osłabić nasz organizm,dlatego jestem za tym,zeby skonsultować to jednak z lekarzem,bo tylko lekarz po osłuchaniu nas może stwierdzić,że nic się nie dzieje złego w naszych oskrzelach,czy płucach i możemy leczyć się domowymi sposobami.
Nie było by mowy o takiej przesadnej ostrożności,gdyby nie to,że panuje teraz ta wstrętna grypa właśnie:shocked2:

jednak poszlam do lekarza... juz pod koniec jego godz. , ale i tak byla kolejka ze...!!
pielegniarka zapisała mi leki które mam zażywać, zeby nie stac w tej kolejce
i nie zalapac jeszcze dodatkowych infekcji...
kazali mi brac rutinoscorbin i Orofar ( na gardło, do ssania)
2 razy dziennie.
pije tez mleko z miodem i czosnkiem.
leze cały dzien w łozku

Tylko,że w ciąży wcale nie można się kąpać w gorącej wodzie,nawet prysznic nie może być zbyt gorący,masaż strumieniem wody na plecy ok. ale nie gorącym.:tak:Ja jednak nadal uważam,że w czasie,gdy panuje grypa-sezonowa i świńska i docierają do nas różne przykre informacje-choćby o śmierci kobiety ciężarnej w 8mym mcu ciąży,czy walce o życie z powodu świńskiej grypy kobiety tuż po urodzeniu dziecka:szok:,to każde przeziębienie może być niebezpieczne i może osłabić nasz organizm,dlatego jestem za tym,zeby skonsultować to jednak z lekarzem,bo tylko lekarz po osłuchaniu nas może stwierdzić,że nic się nie dzieje złego w naszych oskrzelach,czy płucach i możemy leczyć się domowymi sposobami.
Nie było by mowy o takiej przesadnej ostrożności,gdyby nie to,że panuje teraz ta wstrętna grypa właśnie:shocked2:

ja zawsze uwielbialam gorace kapiele. niby w ciązy nie wolno, ale mnie ani malemu to nie przeszkadza ( z tym ze to juz nie kąpiele tylko prysznic ;-))

hej dziewczyny ja też bylam jednak u lekarza wczoraj z rana bo z czwartku na piątek w nocy juz nie wytrzymywałam z bólu... :( :-:)-( lekarz przepisał mi antybiotyk ktory można w ciąży brać bez problemu do tego duzo herbatek i miodu pije. powiem wam że po 1 dniu juz sie lepiej czuje ale kaszel jest bardzo męczący.. zwłaszcza dla bobaska.. :-( no i mam brak apetytu..

reklama
ja od kilku dni nie czuje się dobrze...ale pocieszam się tym,że nie mam gorączki...tylko,że osoby które trafiały z gorączka do szpitala to od razu pod respiratorem lądowały...w nocy zaczęłam kaszleć i to tak mnie męczy,że hej.czuję,że gniecie mnie w klatce piersiowej:-:)-:)-( i tak się boję...jejuuu,dlaczego akurat teraz to wszystko się dzieje???:-(moja ciąża miała być takim wspaniałym okresem...a tu tylko strach przy każdym kaszlu czy katarze.a to dopiero się zaczyna:-:)-:)-( jak wy sobie radzicie z tym strasznymii wiadomościami?

Do góry