anne
Fanka BB :)
Na Twoim miejscu byłabym ostrożna z samodzielnym zażywaniem jakichkolwiek leków,mimo,że oczywiście są leki,które można bezpiecznie zażywać w ciąży,podzielone na kategorie od A do D, oraz X-to- te całkiem zabronione.Jednak tylko lekarz powinien decydować,który lek powinnaś teraz zażyć-tak będzie bezpieczniej dla dzidziusia i Ciebie,ja wiem,które mogłabyś zażyć,ale wolę nie doradzać,bo to duża odpowiedzialność.Rozumiem też,że boisz się stać w kolejce pełnej chorych ludzi w przychodni,ale ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do swojego lek.prowadzącego i jego się poradziła,ewentualnie farmaceuty w aptece,musisz mu koniecznie powiedzieć że jesteś w ciąży i który to trymestr,gdyż niektóre leki można brać np.jedynie w drugim trymestrze i trzecim,bądź tylko w drugim.Mogę Ci jedynie podpowiedzieć,że na pewno nieszkodliwy ,a tym samym należący do grupy A jest syrop prawoślazowy,który możesz zażyć przy przeziębieniu,ale już np.preparaty na bazie wit C-też grupa A,ale w nie za dużych ilościach,więc nie wiesz ile możesz jej wziąć.
Tak więc dzwoń do lek.jeśli tylko masz taką możliwość,albo idź do lekarza rodzinnego pod koniec jego godzin przyjmowania,kiedy już jest mało ludzi,bo dobrze było,gdyby Cię przebadał-mamy teraz tą paskudną grypę-trzeba trzymać rękę na pulsie.Dużo zdrówka
Tak więc dzwoń do lek.jeśli tylko masz taką możliwość,albo idź do lekarza rodzinnego pod koniec jego godzin przyjmowania,kiedy już jest mało ludzi,bo dobrze było,gdyby Cię przebadał-mamy teraz tą paskudną grypę-trzeba trzymać rękę na pulsie.Dużo zdrówka