reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Zgadzam się z poprzedniczką. Od kataru nic złego się twojemu dziecku nie stanie! Ale ty wypróbuj domowe sposoby na przeziębienie, bo im szybciej się wyleczysz tym lepiej. W aptece możesz poprosić o coś dla kobiet w ciąży. A jak naprawdę będziesz czuła się źle to idź do lekarza. Są lekarstwa dla kobiet w ciąży i lepiej zaufać lekarzowi i się wyleczyc niż męczyć się bardzo długo.

reklama
Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze:tak: Ja tez bylam przeziebiona, pilam duzo herbatek z miodem i cytryna i pomoglo:tak::tak::tak:

ja jestem w 4 miesiącu i mam okropny katar :crazy: ale jak tylko zaczęłam czuć że może mnie dopaść przeziębienie to poszłam do lekarza żeby się poradzić;-) wole dmuchać na zimne. a teraz leże w łóżeczku i herbatka z cytrynka, cebulka czosnek i soczek malinowy itp. i się kuruję ;-) lekarz mi powiedzial ze nic zlego dziecku nie powinno sie stać.

Ja jestem w 19 tc, niedawno byłam u lekarza, bo się przeziębiłam. Zalecił mi pić calcium c 3 razy dziennie i fizjologiczny roztwór wody morskiej w spray'u do nosa i pomogło. Do tego oczywiście stosowałam naturalne metody czyli miód, cytrynka i malinki.Ale dla bezpieczeństwa radzę z każdym przeziębieniem iść do lekarza

ja przeszlam nawet antybiotyk wziewny w pierwszym trymestrze - konkretnie bioparox i temp. powyzej 38 st.C.
na goraczke i wszelkiego typu bole - paracetamol
na goraczke - chlodne oglady na glowe, rece i nogi i smarowanie ciala roztworem wody i octu (1:1) ale smarujemy tulow od szyi do pasa i konczyny
mi kilka razy pomoglo oscillococcinum - homeopatyczne i na poczatki infekcji pomaga bardzo!

hej dziewczyny jestem w 3 miesiacu ciezy i mam katar juz od paru dni czy to bardzo nie bazpieczne dla mojego dziecka martwie sie bo m pierwszych miesiacach niektore wirusy moga wywolac wady plodu powiedzcie co o tym myslicie moze ktoras z was miala podobny problem

Najlepiej będzie, jak odwiedzisz lekarza :tak:.
Ja w ciąży byłam przeziębiona 7 razy, ale to nie miało wpływu na zdrowie mojego synka. Gdyby nie to, że w czasie porodu doszło do niedotlenienia, urodziłby się zupełnie zdrowy.

Mnie też dwa razy na początku ciąży złapało mocne przeziębienie,leczyłam się domowymi sposobami :-)czosnek,syrop z cebuli . Ale polecam też leki homeopatyczne takie jak oscillococcinum,naprawdę działa :-)

ja przeszlam nawet antybiotyk wziewny w pierwszym trymestrze - konkretnie bioparox i temp. powyzej 38 st.C.
na goraczke i wszelkiego typu bole - paracetamol
na goraczke - chlodne oglady na glowe, rece i nogi i smarowanie ciala roztworem wody i octu (1:1) ale smarujemy tulow od szyi do pasa i konczyny
mi kilka razy pomoglo oscillococcinum - homeopatyczne i na poczatki infekcji pomaga bardzo!
no antybiotyk to naprawde ciezka sprawa ja to troche uzywalam otrivinu dla niemowlat zeby czociaz troche powietrza nosem zlapac

reklama
Do góry