reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Ostatnio robiłam testy wątrobowe- mnie swedziała strasznie szyja, dekolt- na szczescie wyniki ok. Dlatego dziewczyny- czasem swedzenie oznacza niekoniecznie cholestaze( moze maluch naciska na watrobe za bardzo...)

reklama
Od trzech dni codziennie od wstania przez kilka godzin leci mi krew z nosa. Nie jest jej jakos strasznie duzo, ale dzis płynęła mi az przez 5 godzin i czułam ją w gardle. Gdy splunęłam to sliną zabarwioną krwią.

Zaczełam brac wapno i rutinoscorbin. czy to wystarczy?

Dodam, ze nie mam problemow z cisnieniem- jest wrecz za niskie ani z krzepliwoscia krwi.

Czy mam powód do zmartwienia?

W srode zamierzam skonsultowac to z ginem.

Niestety krwawienia z nosa się zdarzają w ciąży. Tym niemniej jeśli możesz to skonsultuj się z lekarzem. Zawsze może zlecić badania na krzepliwość krwi, ewentualnie jakie preparaty mogą pomóc w Twoim przypadku.

Pozdrawiam!

Racja krwawienia z nosa zdarzają się dość często w ciąży, ponieważ zwiększa się ukrwienie śluzówek. Jednak zawsze to jakiś niepokojący sygnał i utrata krwi, więc bez konsultacji lekarskiej się nie obędzie :no:

Hej :) Kuruję się wapienkiem i witaminą c. Dzis było znacznie lepiej. Tylko kilka małych skrzepków, wiec chyba działa. Jednak nie omieszkam pogadac z ginem.
Dodam tylko, ze jak nie urok to sr..- złapałam zapalenie pęcherza.. Walczy z nim Urospet. A miesiac mialam spokoj.. ;/

Tak słyszałam, ze wit C bywa niebezpieczna w ciazy, choc jej nadmiar jest przeciez wydalany. Jednak nie grozi mi to. Pilnuje dawek.

A tak w ogole to juz odstawilam wapno, nos jak nowy:)

czesc,
to jest numer do mojej gin. dr wrzodak 0-503-368-225 jak chcesz to zadzwon i sie zapytaj, bardzo fajna kobitka. moze od razu nie odebrac bo pracuje w szpitalu, ale probuj. nic nie jest wazniejsze od zdrowia twojego i dzidziusia.

reklama
Czesc!
Chce sie was poradzic ...moja suczka wlasnie sie oszczenila, ja koncze wlasnie 7 miesiac ciazy i zastanawiam sie czy skoro mialam badania juz wczesniej pod kontem toksoplazmozy i nie jestem zarazona, to czy przebywajac ze szczeniakami moge jej sie teraz nabawic?wogole co wiecie o zagrozeniach toksoplazmozy w 3 trymestrze, wiem ze w 1 jest ona bardzo grozna a jak jest w trzecim?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry