reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

reklama
Kobietki znacie może jakieś sposoby na przeziębienie oprócz mleka z miodem i kanapki z czosnkiem? Bo mi się pomysły konczą.... A tak mnie dopadło, że szok... A za bardzo nie chce mi się rodzić chorej bo jeszcze maleństwo zarażę...

Kobietki znacie może jakieś sposoby na przeziębienie oprócz mleka z miodem i kanapki z czosnkiem? Bo mi się pomysły konczą.... A tak mnie dopadło, że szok... A za bardzo nie chce mi się rodzić chorej bo jeszcze maleństwo zarażę...
Ja jadłam czosnek, robiłam syrop z cebuli, piłam herbatę z malinami i nic. Gin pozwolił kupić syrop homeopatyczny i dopiero to pomogło. A gdyby temp. skoczyła powyżej 38 st. dostałabym augmentin. Na szczęście obyło się bez.

ja w pierwszej ciązy jak i w obecnej leczę się homeopatią. Dziś 3 dzień strasznego przeziębienia włącznie z zawalonymi zatokami i tchawića- a już mi lepiej. POlecam greep Hell- na grypę i przeziębienie, engystol- na wirusowe przeziębienia i coryzalię na katar. naprawdę cuda działają

Na temat hemoroidów nie mam pojęcia, ale ja z przeziębienia, oprócz czosnku doustnie i dousznie, zawsze wypijałam 1 lub 2 cytryny dziennie. Po 2-3 dniowej kuracji tego typu dochodziłam do siebie. Nie wiem tylko, czy taka ilość wit. c w formie cytrusów jest wskazana w ciąży. Bo po to raczej nie..
Pomijam sposób wypróbowany przez mojego męża:-):-):-):-) 2 butelki Grzańca Galicyjskiego na noc (gorącego oczywiście), i na drugi dzień z 39 stopni zrobiło się 36,6:) Ale taka kuracja w ciąży raczej w grę nie wchodzi..

Ja dokładnie 2 dni po napisaniu tej wiadomości dostałam opryszczki. Prawdopodobnie, gdy pojechałam do gina i postanowiłam odwiedzić parę sklepów mnie zawiało i mam!!!:wściekła/y:
Ledwo wyskoczylo zaczęłam, przypalać gorącą łyżeczką, smarować czosnkiem, spirytusem, maścią cynkową, pastą do zębów na drugi dzień pękło to "coś" i już byłam happy. Ale organizm nie jest taki głupi. Obok wyskoczyły mi klolejne bąbelki - no cholera jasna! :no:
Oczywiście już nic nie czytam na necie bo sie tylko załamuję, jedni piszą, że szkodzi inni, że nie.
Pamietam jak byłam 1,5 roku w Grecji na wakacjach na 14 dni. Po około tygodniu zaczęły wyskakiwać mi zimna jedne za drugim i tak do końca pobytu. Z natury mam dość duże usta i jeszcze do tego te zimna. Chodziłam jak nadmuchany balon!
A teraz - nie mogła jedna wyskoczyć tylko parę.......

reklama
Do góry