reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Głuszku, bardzo mi przykro problemów z Marysią.

wiesz... Twoje mleko wcale nie musi być małokaloryczne. Ja przy skazie Antka jadłam chleb, kartofle, marchewke w zasadzie niewiele wiecej, a smyk przybierał po 1,5 kg w miesiąc.
Wiesz kobiety podczas wojny wykarmiały dzieci choc nic nie bylo do jedzenia. DZiecko zawsze wyssie z Ciebie co najlepsze i krzywdy nie da sobie zrobić.

My mamy skazę i lekarz nie podaje sterydów. Głuszku staraj sie o ile to możliwe nie podawac dziecku sterydów. Dermatologom tak najłatwiej, ale są inne maści które sie stosuje - moze dłuzej trwa leczenie... no ale coś za coś.

My stosujemy maść cholesterolową i taką białą papkę na bazie cynku na zaczerwienienia pod kolankami i w zgięciach.

Kąpiemy w Oilatum oraz siemieniu lnianym na zmianę.

Ja na diecie eliminacyjnej, a jak nie chce mi sie karmić to daje bebilon pepti.

Mam nadzieje, ze sie z tym uporasz. Zielona kupa może byc od mleka modyfikowanego. A sluz bo dziecko zaczyna w 3 miesiacu slinic sie jak dorosły ale nie trawi sliny, wiec stad śluz w kupie.

-------------------------------------------------------

Maxin on mi sie budzi o 3 i żre cyca i o 6 też zre cyca. Okropny głodomor z niego. No i zresztą widać to po wadze - 7,5 kg choć rodził sie 3,2 kg wiec słaby nie jest :)

reklama
Julienx ja mleka modyfikowanego nie daje - a co do sterydów to moze msza rację - alo mała miała strszaną egzemę - bardzo sie drapała i skóra jej pękała wiec trzeba było jej jakos pomóc. A co do przybierania na wadze to własnie moja nie przybiera. W 3 tygodnie 200 gram :(

Głuszku te badania robiłam kolo domu czyli niedaleko Prądnickiej, myślę że w wielu laboratoriach robią, ale prawda jest taka, że faktycznie może być alergia i nie wyjsc w testach lub może być i sie cofnąć. Tylko, że ja nie zaluje, ze zrobiłam bo prawie od samego początku po urodzeniu Agnieszki jestem na diecie bezmlecznej a kupki były bardzo brzydkie i wyszło w tych testach uczulenie na mąke i odstawiłam chlebek pszenny i jest duuuzo lepiej.

kropecka nie wiem...tak mi napisali w ksiażeczce po porodzie...
mojej małej drży dolna wargunia kiedy patrzy do tyłu i odchyla główkę(przed kąpielą,jak ją unoszę lub rozbieram)mozez zimna???????????

dziewczyny jakie ciemiączka mają Wasze maluchy?bo moja Kiniuśka wciaż ma giganta,wiem,ze niby ma czas do 18 miesiaca,ale ewa miala o połowę co najmniej mniejsze...

ewa jak się wypierdziała to miała 1cmx1cm,a kiniuśka ma jakieś dziwne,bo w kształcie gwiazdki 4 ramiennej i jest gigantyczne...wnętrze tej gwiazdy jest większe niż całe ewy ciemiączko jakie miała,,,ale położna powiedziała,że w normie,a pediatra nic nie powiedziala...ad3 zapominam czasem,ale daję,nie odważyłabym się nie dawac
ake wiecie co powiedziała babka mojej kumpeli?jej mała skonczyła rok w sierpniu i nie ma zębów jeszcze i powiedziała jej babka,ze to wlasnie przez to,ze nie podawała d3???

reklama
ja już nie daję D3 - pediatra mi powiedziła ze jak jej daje wapno w syroku to ono też powoduje twardnienie kosci - ponadto my zawszejesteśmy na polku 2 godzinki. Zresztą ona ma BARDZO twrdze kosci no i to małe ciemiaczko - a to jest bardziej niebedzpieczne niz krzywica wiec postanowiłam nie dawać. Na razie przynajmniej. Jak się zrobi brzydka pogoda to moze zaczną z powrotem dawać.

Do góry