reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było. Ostatnie dwa tygodnie byliśmy w szpitalu z powodu małych kropeczek krwi w kupie (zaznacze tu, że nic innego mu nie dolegało, zadnych wysypek itp). Co się po wielu wielu badaniach okazało, że Karol ma alergie białkową (IgE ponad 20 w normie do 4) więc zakazano mi wszystkiego co ma związek z mlekiem. Czytając ten dział widze, że nie jestem sama i wiele z was też nie je produktów mlecznych. 26 września czekają nas kolejne badania pod kątem cytomegalii bo okazało się przy badaniach, że kiedyś tą chorobę przechodziłam i przekazałam małemu przeciwciała przez łożysko, a więc czeka nas usg głowy badanie dna oka, neurolog no i najgorsze dla Karola to kolejne pobranie krwi.
Dziś wkońcu pierwsze szczepienie, chyba że lekarz znów coś znajdzie :(

reklama
Viki, powodzenia!!! Dobrze, że u mnie obyło się bez szpitala. Gronkowca powoli zwalczamy, a skazę unieszkodliwiamy dietą.

Mamusie, pamiętajcie, że nietrzymanie diety uruchamia tzw. marsz alergiczny i coraz więcej uczuleń :-(

Viki biedactwo!!!!! Dobrze ze wkoncu wykryto co dolega malemu i mam nadzieje ze juz nie bedzie musial tak cierpiec:( Mam tez nadzieje ze szpital zniesliscie nie najgorzej i szanowali was! Pisz nam jak tylko bedziesz juz cos wiedziala!!!

Sam pobyt w szpitalu nie był az taki zły, mogliśmy wychodzić na spacery, jednak najgorsze były pobrania krwi z głównej żyly czyli ukłucia w głowę. Aż 3x musiał biedaczek cierpieć i niestety jeszcze jedno takie wkłucie nas czeka :(

Lilith a nie da się zapobiec tej chorobie żeby Judytka nie zachorowała ? przepraszam że pytam ale nawet nie wiem co to za alerigi itd.
viki24 biedaczko, powiedz byłaś cały czas Karolem czy musiałaś dojeżdżać??? na szczęście czeka was ostatni kłócie a potem już napewno będzie dobrze, trzymamy za was kciuki :)

Tak mogliśmy być razem cała dobę, miałam swoje łóżko, mąż też mogł nas odwiedzać,
Wiec jeśli ktoś jest z Trójmiasta i okolic i musi iść z dzieckiem do szpitala to Szpital Dziecięcy na ul. Polanki w Gdansku jest chyba jednym z najlepszych i mówie to również pod kątem tego, że nie szczędzą pieniędzy na badania a lekarze naprawde mili i profesjonalnie odpowiadali na wszystkie nasze pytania.

reklama
Aga przeziębiona, nie moze spać bo meczy ją katar, dalam wyżej materacyk i masc majerankową pod nos coś jeszcze mogę zrobić? Jak sie odciąga tą gruchą to drugą dziurkę mam zatkać ?, bo mi nie wychodzi to odciaganie :(

Do góry