reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Kate dziekuje bardzo!!!
Sluchajcie ja wczensije nie znalam tych oznaczen bioderek i po pierwszym mam 1b albo 1bb matko co to znaczy? za tydzien ide na kontrole bo wczensiej mialam ja pieluchowac....ale mam dola:(

gratuluje Gosiek!

reklama
kurcze - ja też sie martwie tym Kasiunka - nawet nie pocieszyło mnie to , ze ma super bioderka - zastanawiam się czy aby za mało nie jem sera i dlatego on ma takie problemy ???
w końcu tylko troche zjem jogurtu i mleka nie pijam i czasami tylko serek?? Mam nadzieje, że to wapno pomoże - dowiem się za miesąc jak pójdę do kontroli.
Lilith - idealne jest Ia, Ib też jest w miarę dobre - al ewymaga szerokiego pieluchowania - mój wcześniej miał Ib - i pieluchowałam go tylko na noc

Gosiek no wlasnie ja tez tylko na noc przez 2 miechy tydzien temu przestalam bo to bylo nie do wytrzymania dla nas i dla niej...zakladalam po2-3 pieluchy...na 12 godzin i niewiem czy to nie za malo bo ma czasem nierowne faldki:(ale zas na biodrze czesto ja nosze...ale sie martwie...

no to chyba to nie prawda ze to moze swiadczyc o tym ze sa zle bioderka to tu mnie pocieszylas dziekuje ci baaardzo!!!!!!!!:)

My też dziś mieliśmy USG bioderek (oba 1b). Następna wizyta za 3 miesiące :-)

Tu jest wytłumaczenie oznaczeń:
Wynik prawidłowy to Ia, Ib. Natomiast IIa i IIb są stanami nieprawidłowymi, różnia się od siebie tym, że IIa dotyczy dzieci do 3 m życia, a IIb powyżej 3 miesiąca życia. IIa określany jest przez niektóych autorów jako fizjologiczny niedorozwój stawu niemniej jednak jest to stan nieprawidłowy.

A JA WCIAZ CZEMAM NA BADANIE SLUCHU I WZROKU I JUZ MNIE SZLAK TRAFIA,ZE NIC NIE PRZYSYLAJA,BEDE W KRAJU TO CHYBA TAM SZYBCIEJ ZROBIE ::)

reklama
Do góry