reklama
weolutka budulko nie obwinja siebie,czasmi ciezko odczytac walsne dziecko,ale nie mysl,ze jestes zla matka,jestes troskliwa wpaniala mama wiec sie nie zameczaj.A z czasem na pewno wszytko sie unormuje,sprobuj rad dziewczyn a ktoras zadziala
LILITH MALA MOZE MA TAKIE KUPKI PRZEZ POKARM KTORY JEJ DAJESZ,no bo dostaje jabuszko,marchew i moze przez to ma czarne kupy
Abryz no to zlapalas siku,ale polowanie co,i jak zabawa
a ktoras z was pytala sie o sluz w kupce
Po wprowadzeniu nowych potraw do diety córki zauważyłam w kupie małe ilości śluzu???
Taki objaw może sugerować, że dziecko jest uczulone na któryś z nowych produktów. Trzeba się zastanowić, co to mogło być, i przestać to malcowi podawać. Jeśli wszystko wróci do normy, mamy „winowajcę”. Ponownie można włączyć go do diety np. za dwa miesiące. Warto o swoich spostrzeżeniach powiedzieć pediatrze, który doradzi, co robić
LILITH MALA MOZE MA TAKIE KUPKI PRZEZ POKARM KTORY JEJ DAJESZ,no bo dostaje jabuszko,marchew i moze przez to ma czarne kupy
Abryz no to zlapalas siku,ale polowanie co,i jak zabawa
a ktoras z was pytala sie o sluz w kupce
Po wprowadzeniu nowych potraw do diety córki zauważyłam w kupie małe ilości śluzu???
Taki objaw może sugerować, że dziecko jest uczulone na któryś z nowych produktów. Trzeba się zastanowić, co to mogło być, i przestać to malcowi podawać. Jeśli wszystko wróci do normy, mamy „winowajcę”. Ponownie można włączyć go do diety np. za dwa miesiące. Warto o swoich spostrzeżeniach powiedzieć pediatrze, który doradzi, co robić
Wesolutka moja tak miała jak była przemeczona i jak miała kolki. Akle jeśli adaś nie miał wcześniej kolek to raczej nie możliwe żeby je dostałw trzecim mieciącu. A zawsze Adas tak ma (tj. przy każdej drzemce?) - moze ogranicz mu ilosć bodźców. Moja się np. dziś przed popołudniowa drzemk darła bite 20 minut i NIC jej nie mogło uspokoić - ale to dlatego ze ja położyłam na matę a wczesniej śpiewałysmy sobie Arke Noego i ją tak pomęczyłam ponad 1,5 godiznki i się dziekco przestymulowało
wesolutka
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
gluszek to co mowisz ma sens, toc mi sie serce kroi, kiedy adas ma lezec bezczynnie i samotnie i staram sie go stymulowac - nosze, gadam, mata, spiewy, potem to samo Dziadki robia... bosze, biedne dziecko...
abryz - dzieki, napisze. odetchne przynajmniej
abryz - dzieki, napisze. odetchne przynajmniej
mi tak Lilith poradziła
mała wczesniej spała raz dziennie max dwa po godzinie, max dwie. A teraz śpi 5 razy (dwie dłuższe drzemki i 3 godiznne lub 45 minutowe) Mała po prostu musi miec krótszy okres aktywności - około godizny bo inaczej własnie jest przemęczona i nie moze zasnać. I nie zostawiaj Adasia samego na czas aktywności ale posiedź z nim, pogadaj, pośpiewaj (dziecko będzie szczęśliwsze bez tych wszytskich wynalazków) - tylko ogranicz mu bodźce inne - tzn, jak dajesz pod karuzelkę - to tylko karuzelka - a nie pote jeszcze grzechotki, mata, lezaczek . ja robiłam taki bład że jak mala zaczynała marudzić np. na macie t oją brałam i kladłam na leżaczku zamiast uspić i stąd mój problem wynikał ze mała nie spała
mała wczesniej spała raz dziennie max dwa po godzinie, max dwie. A teraz śpi 5 razy (dwie dłuższe drzemki i 3 godiznne lub 45 minutowe) Mała po prostu musi miec krótszy okres aktywności - około godizny bo inaczej własnie jest przemęczona i nie moze zasnać. I nie zostawiaj Adasia samego na czas aktywności ale posiedź z nim, pogadaj, pośpiewaj (dziecko będzie szczęśliwsze bez tych wszytskich wynalazków) - tylko ogranicz mu bodźce inne - tzn, jak dajesz pod karuzelkę - to tylko karuzelka - a nie pote jeszcze grzechotki, mata, lezaczek . ja robiłam taki bład że jak mala zaczynała marudzić np. na macie t oją brałam i kladłam na leżaczku zamiast uspić i stąd mój problem wynikał ze mała nie spała
reklama
Dziewczyny, które wprowadziły łatwy plan, jak to było z zasypianiem w łóżeczku? Ja jak widzę że Amelka już jest bardzo śpiąca kładę ją do łóżeczka, przykrywam pieluszką i............... oczka robią się wielkie, spanie przechodzi : zdarzało wam się tak ?
Podziel się: