reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

oj Lilith :(
abryz -  to mialas fun :) Mysmy naszej przez 40 min lapali - u dziewczynki jest trudniej ;)  ;D i jakims dziwnym trafem tez akurat siurkala jak sie odwrocilam na chwilunie :)

reklama
ja tez tak kiedys lapalam i nigdy nic nie wychodzilo...wkorzylam sie kupilam woreczki i zuzylam az 6 az ie udalo....

weolutka budulko nie obwinja siebie,czasmi ciezko odczytac walsne dziecko,ale nie mysl,ze jestes zla matka,jestes troskliwa wpaniala mama wiec sie nie zameczaj.A z czasem na pewno wszytko sie unormuje,sprobuj rad dziewczyn a ktoras zadziala

LILITH MALA MOZE MA TAKIE KUPKI PRZEZ POKARM KTORY JEJ DAJESZ,no bo dostaje jabuszko,marchew i moze przez to ma czarne kupy

Abryz no to zlapalas siku,ale polowanie co,i jak zabawa

a ktoras z was pytala sie o sluz w kupce
Po wprowadzeniu nowych potraw do diety córki zauważyłam w kupie małe ilości śluzu???
Taki objaw może sugerować, że dziecko jest uczulone na któryś z nowych produktów. Trzeba się zastanowić, co to mogło być, i przestać to malcowi podawać. Jeśli wszystko wróci do normy, mamy „winowajcę”. Ponownie można włączyć go do diety np. za dwa miesiące. Warto o swoich spostrzeżeniach powiedzieć pediatrze, który doradzi, co robić

Wesolutka, napisz oswoich problemach z Adasiem do dziecko24.pl :) Tam dosyć szybko lekarz pediatra udzieli Ci porady. Ja czasami korzystam, jak się martwię :-)

Wesolutka moja tak miała jak była przemeczona i jak miała kolki. Akle jeśli adaś nie miał wcześniej kolek to raczej nie możliwe żeby je dostałw trzecim mieciącu. A zawsze Adas tak ma (tj. przy każdej drzemce?) - moze ogranicz mu ilosć bodźców. Moja się np. dziś przed popołudniowa drzemk darła bite 20 minut i NIC jej nie mogło uspokoić - ale to dlatego ze ja położyłam na matę a wczesniej śpiewałysmy sobie Arke Noego i ją tak pomęczyłam ponad 1,5 godiznki i :mad: :mad: :mad: się dziekco przestymulowało :mad: :mad: :mad:

gluszek to co mowisz ma sens, toc mi sie serce kroi, kiedy adas ma lezec bezczynnie i samotnie i staram sie go stymulowac - nosze, gadam, mata, spiewy, potem to samo Dziadki robia... bosze, biedne dziecko...
abryz - dzieki, napisze. odetchne przynajmniej

mi tak Lilith poradziła :)
mała wczesniej spała raz dziennie max dwa po godzinie, max dwie. A teraz śpi 5 razy (dwie dłuższe drzemki i 3 godiznne lub 45 minutowe) Mała po prostu musi miec krótszy okres aktywności - około godizny bo inaczej własnie jest przemęczona i nie moze zasnać. I nie zostawiaj Adasia samego na czas aktywności ale posiedź z nim, pogadaj, pośpiewaj (dziecko będzie szczęśliwsze bez tych wszytskich wynalazków) - tylko ogranicz mu bodźce inne - tzn, jak dajesz pod karuzelkę - to tylko karuzelka - a nie pote jeszcze grzechotki, mata, lezaczek . ja robiłam taki bład że jak mala zaczynała marudzić np. na macie t oją brałam i kladłam na leżaczku zamiast uspić i stąd mój problem wynikał ze mała nie spała

reklama
Dziewczyny, które wprowadziły łatwy plan, jak to było z zasypianiem w łóżeczku? Ja jak widzę że Amelka już jest bardzo śpiąca kładę ją do łóżeczka, przykrywam pieluszką i............... oczka robią się wielkie, spanie przechodzi ::) zdarzało wam się tak ?

Do góry