reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

a+t+? pisze:
gosiek289 pisze:
acha - szczepionka mu sie zrobiła brzydka - wygląda jak wielki ogromny syfek ( o średnicy 0,5 cm) wypełniony płynem kremowym w środku - pytałam się o to lekarki - obejrzała i powiedziała, że tak ma być - więc nie denerwójcie się jak coś takiego zobaczycie.

Ja wlasnie dzis przyuwazylam przy kapieli (kapalismy rano, bo maz pracuje do nocy :(), ze zaczyna sie ta szczepionka pojawiac :( Taki pecherzyk urosl...

dziewczyny jakie szczepionki ??? moja Amelka jeszcze nie dostała???

Amelka też ma tzw. trądzik niemowlęcy, dostaliśmy maść chłodzącą do zrobienia w aptece i nic nie pomaga. Oczywiście przemywam ruminakiem, wcześniej przemywałam przegotowaną wodą i nic !!! Lekarz powiedział, że mam się nie przejmować :p

reklama
Ewe, dzieci są szczepione w szpitalu na drugą dobę przeciwko żółtaczce i gruźlicy, więc Amelka musiała być zaszczepiona. Nie martw się, zajrzyj do książeczki zdrowia :-)

Dzięki Abryz :) kamień z serca ....
I dopiero teraz a+t wychodzi wam ta szczepionka ? ło bosze

słyszałam że potrafi ta szczepionka nawet do roku się babrać

a na ciemieniuchę bardzo dobra jest zwykła oliwka wtarta po kąpieli w główkę i potem należy to szczoteczką z włosi wyszczotkować i tak .... przez jakiś czas

Mi też pediatra mówiła, że ta szczepionka zacznie się robić brzydka, może ropieć po jakiś 3 tyg. i faktycznie może tak być aż do roku. Lekarka mówiła mi też żeby niczym tego nie smarować, ani przecierać- nawet spirytusem. Trzeba Utrzymywać ją tylko w suchym stanie.

a mi mój Mirek okropnie płacze - od czasu jak ta szczepionka zrobiła się "syfkowata"
Już nie wiem co robić, żeby nie płakał - nic nie pomaga :( :( :( :(

PLACZ DZIECKATO TAKI BOL DLA MATKI,NATALINKA TEZ OSTATNIO PLACZE DUZO W CIAGU DNIA,A MI GLOWA PEKA,TYLKO BY JADLA I JADLA,POLOZNA MOWI,ZE JAK JE CZESTO TO DOBRZE,ROSNIE TO DOBRY ZNAK,ALE JA WCIAZ MAM WATPLIOSCI CZY MOJ POKARM JEJ WYSTARCZA,NO BO JAK TAK CALY CZAS BY JADLA!!!!!!!HMMM JUZ SAM NIEWIEM

reklama
u mnie on potrafi wyssać do ostatniej kropelki - serio są puste ::)- i płacze - to muszę mu dorobić - przeważnie dojada między 30 - 60 ml.

a dzisiaj Mirek całą noc przespał z nami w łózku - zasnął ze mną o 22 i już mi się w nocy nie chciało go przeżucać do łóżeczka

dobrze, że w nocy wogóle nie płacze :D :D - tylko posteka, że jest głodny - dostanie cyca i idzie spać

Do góry