reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Oby Natalce i Mirusiowi szybko przeszly katarki i bole gardelka.

Jesli chodzi o Ale i kupki, to robi bardzo rzadko ostatnio. Najpierw nie zrobila przez 3 dni, a teraz juz 1,5 doby minelo od tej jednak kupci... Ale bylismy u naszej pediatry i mowila, ze jesli nie ma kupy po 3 dniach, to dopiero trzeba sie martwic, a inny lekarz mowil, ze dopiero jest zle jak nie ma stolca po 2 tyg!!! ::) Jeszcze w szpitalu polozne tez mowily, ze pokarm z piersi sie bardzo dobrze wchlania w organizm dziecka i nie ma z czego "stworzyc" kupci ;) dlatego moze byc rzadko. Poki co wiec sie nie martwie.

reklama
a+t - mój mi robił wcześniej co 2 - 3 dni - nawet jak był w szpitalu i to samo słyszałam - dopiero teraz się wyrobił z kupkami

lekarka stwierdziła, że Mireczek jest zdrowy i w poniedziłek może być szczepiony :D :D :D

acha - szczepionka mu sie zrobiła brzydka - wygląda jak wielki ogromny syfek ( o średnicy 0,5 cm) wypełniony płynem kremowym w środku - pytałam się o to lekarki - obejrzała i powiedziała, że tak ma być - więc nie denerwójcie się jak coś takiego zobaczycie. Od kilku dni z powodu tego bądla jest marudny - też powiedziła, ze to tak może być - bo to go może uwierać i pobolewać - a więc dziewczyny cierpliwości.

A mój synek ma jeszcze pępek - to już 5 tyg. Wiem, że to nie choroba, ale jest już dla nas męczące. Pędzlujemy go średnio co 3 godziny i jeszcze siedzi (spirytus i jeszcze gencjana). Jak długo jeszcze? Czy Wasze dzieci też mają jeszcze pępowiny??

gosiek289 pisze:
acha - szczepionka mu sie zrobiła brzydka - wygląda jak wielki ogromny syfek ( o średnicy 0,5 cm) wypełniony płynem kremowym w środku - pytałam się o to lekarki - obejrzała i powiedziała, że tak ma być - więc nie denerwójcie się jak coś takiego zobaczycie.

Ja wlasnie dzis przyuwazylam przy kapieli (kapalismy rano, bo maz pracuje do nocy :(), ze zaczyna sie ta szczepionka pojawiac :( Taki pecherzyk urosl...

Bylismy w piatek u lekarza i Alusia wazyla 3790 g :D :laugh:

Założyłam nowy wątek z wagą dzidzi - wpisujcie wagi waszych maluszków
a+t - mój waży o 2 kg więcej od twojej - zawsze mówiłam, ze mam małego słonika :D ;D

Witam! Tamarunia możesz napisać co ci lekarz powiedział na tą wysypkę na główce i buzi Hafsy? bo u nas też coś takiego się przyplątało, ponad tydzień temu, jakby Emilka maiała przyszcze... wprawdzie lekarz określił to jako trądzik niemowlęcy i że to jeszcze przez hormony z łożyska ale już sama nie wiem bo to wygląda strasznie :( dobrze że przynajmniej to jest niebolesne... słyszałyście może o czymś takim?

reklama
A wiec tak:

Na prawde przykro az soie robi kiedy nasze dzieciaczki tak sie mecza!!!!niech wszystie wtracaja do zdrowia!!!

A u nas tak:
Zoltaczka: calkowicie znikla:)
Oczka: stosuje sol fizjologicznaktora w zasadzie nie pomaga:( przyszedl test z laboratorium, ktory wykazal ze to nie infekcja, a wiec co?chyba jeszcze raz pojde do lekarza, niestety w uk jest tak ze wszystko zalatwiasz przez lekarza ogolnefgo, dopoki on nie da skieriwania do specjalisty to nawet nie ma szans, a zeby dostac sie do specjalisty mija ........aj lepeij nie mowic ile czasu!!!!o zgrozo!
Pryszczyku:Wysypka jest cytuje lekarza ogolnego: dzieci czasem maja tak wysypke, i w zasadzien nie wiadomo od czego . No nie wytrzymam!!!!dla taka masc i moze pomoe?dzis zaczynamy stosowac, ale juz jest lepiej!bo przemywalam rumiankiem buzke, i schodzi!!aha i wykrylam od czago to ma:od pierza(chyba, zawsze jej si8e pojawialy no3we pryszczyki po tym jak spala z nami pd kordla z pierza!)przestlaismy spac z nia i pryszczyki nowe sie nie pojawily.
Ciemieniucha:stosujemy specjalna miszanke parafiny z czyms tam na recepye, myje sie glowke dziecka jak mydlem, super dziala! rewelacja!

no wiec jest trochr tego, ale juz niedlugo moze brdzie ok!

Do góry