reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

głuszku to nie dysplazja
i bardzo dobrze tak jak zauwazyła Abryz ze mała spi na brzuszku bo własnie w tej pozycji jest dobre odwodzenie na zabkę :)

reklama
Głuszek, właśnie chodziło mi o żabkę, ale mi to trudne francuskie slowo wyleciało z głowy ;D ;D ;D

głuszek - mi tez lekarz zalecił pieluchować - ale tylko na noc - ale na razie mu odpuszczam - śpi tylko w bluzeczce i pieluszce

dzięki gosiek

pamietam jak Nadia miała dysplazje i ją leczyliśmy(rozwórka) pofolgowałam sobie troche nie byłam systematyczna i nie zakładałam tego czesto to na usg po 6 tyg wyszło brak poprawy i później juz nie dałam za wygraną była rozwórka 24 h na dobe więc jak coś jest walczcie dziewczyny jak nic nie ma to spoko :)

Kropecka - z tego co wyczytałam to I b

Z tego co poczytałam wczoraj w gazecie " Mam dziecko" na sierpień

I - stopeień - całkowicie prawidłowe stawy biodrowe
IIa - postępowanie pielęgnacyjne - np. szerokie pieluchowanie
IIb, IIc, III, IV - wymaga leczenia - np. założenie szyn

a więc to co yczytałam - to może nie jest stopień - ale nic innego nie widzę

reklama
ja nawet nie wiem jaki mamy stopień bo franca rejestratorka wzieła nam książeczke i nie oddała bo mielismy nieprawidłowe skierowanie

Do góry