reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
Ja wymiękam jak nie urok to sraczka normalnie!!:wściekła/y::-(
Qrde Alek te goraczke miał przez niecałą dobe i mu przeszła ale cos mnie pokusiło zeby pojc do lekarza w pon. bo pokasłuje i w nocy sie budził i wył a bałam sie tak zwalac wszystko na zeby bo te zeby to mu maga jeszcze 2 lata wyłazic w takim tempie...No wiec pediatra nie znalazła nic w gardle ani w płucach, dala skierowanie na mocz i powtorzylismy mu ten wapń we krwi tym razem juz na czczo i wszystko wyszło w poządku. Tylko, ze mały od wczoraj wieczorem ma znowu biegunke:confused: Zastanawiam sie od czego fuck!!! Babka kazała mu dawac do piątku Eurespal i dziwnym zbiegiem okoliczności od kiedy go bierze to sie zaczeło wiec...? Nie wiecie nic czy ten syrop moze wywoływać taki efekt bo na ulotce jest tylko ze moga byc objawy ze strony ukł pokarmowego. Nie wiem czy mam mu przestac sama to dawac czy co...:confused:

Angie ja nie daje Poli Eurespalu i wiem, że wiele matek też nie, bo jak dla mnie to on ma stanowczo za dużo skutków ubocznych, wpisz go sobie gdzieś w googlach i poczytaj na temat tego syropu. Kiedyś Lilith też pisała na ten temat. Jak chcą go Poli przepisać, mówię, że nie chcę- i dają jakiś inny.

No własnie wpisałam sobie to w google i jestem w szoku, o biegunce tez sa wpisy. Dzis mu juz nie dałam tego dziadostwa. Jak narazie zrobił 2 w miare stałe kupy, zobaczymy co bedzie dalej po odstawieniu. Tylko mam nadzieje, ze ogolnie juz nie potrzebuje leku na te infekcje bo nie wiem czy mam isc znowu do lekarza po nowy lek czy juz mu tylko wit C dawac...Chyba tak zrobie i poobserwuje czy nie ma zadnych objawow, Jak beda to pojde.

Angie, po cyrkach z Piotrkiem jak był mały, za każdym razem odmawiam Eurespalu. Nigdy mu nie pomógł, tylko potem trzeba było walczyć z bólami brzucha, brakiem apetytu i innymi świństwami.
Koleżanki syn to miał objawy jak anorektyk.

sa w ptece probiotyki dostepne rozne, Krysia miala takie rozpuszczalne w wodzie/soku z witaminkami, pozatym podobno wraz z antbniotykami nalezy wcinac jogurty wlasnie zeby chronic uklad pokarmowy, ale najlepiej chyba nie brac takiego antybiotyku co szkodzi wiecej niz pomaga

Toola ale to nie jest antybiotyk:sorry2: No i w zwiazku z tym pewnie nie dostał zadnego wskazania na probiotyki. Generalnie Ali jeszcze nie jechał na antybiotykach. A co do Euraspalu to po odstawieniu biegunka przeszła tylko odparzenie tyłka jeszcze zostało:wściekła/y: Bidulek wyje jak sie mu pupsko wyciera:-( Teraz mu sama daje tylko pyrosal jeszcze i wit c do jutra i na moje oko wszystko juz przeszło:tak:

reklama
Do góry