reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Ja nie pamietam kiedy dokladnie zarosło Alkowi ciemiaczko ale jakos jak mial 9-10 miechow.
Szukałam prywatnych miejsc gdzie robia takie badania ale nie umiem nic znalezc:confused::dry:
Abryz moj Alek tez ma troche podwyzszony poziom wapnia ale podobno u dzieci jest to normalne ze wzgledu na wzrost kosci czy cos tam, a jak wam te wyniki wyszly mozesz cos przytoczyc?

reklama
Angie, wyniki były takie:

- fosfataza zasadowa: 232 U / l (30 - 120)
- wapń: 10.35 mg / dl (8.80 - 10.60).

Napisz, jakie ma Aluś.

Kurcze dziewczyny, powinnam zrobić takie badania?? Ania miała tylko raz robioną morfologię i raz badanie moczu, ale baaaaardzo dawno temu. Chyba rok temu.

Abyz u nas wyniki wyglądają zupełnie inaczej wiec nie umiem porównać:
S)Wapń 2.70 mmol/l (min 2.05, max 2.50)
P)ALP 312 IU/l (... 123 ... 283)

Mandarynka ogolnie to jak lekarz nie widzi zadnego powodu do badan to nie musisz ich robic, a jak cie coś niepokoi to mozesz zrobic sama dla sprawdzenia, płatnie.

moja Ania dopiero teraz miała pierwszy raz w życiu robione badanie krwi - jak nie trzeba to po co?
Mirek nic nie miał badanego. Ania jak była mała to mocz.

U Ani - znowu poziom cukru za duży - drugie badanie kontrolne. Musze znowu ja do lekarza zarejestrować i ..... nie wiem co dalej.
Mirek - ma katar i i coś lekko kaszle - na razie jeździ do mojej mamy. Jeszcze dzisiaj czekają go masaże.
Jak na razie miał jeden masaż i było OK - zobaczymy jak dalej.
Chore to wszystko - teściu stał od 5 rano żeby Mirka zarejestrowac na styczeń na masaże a i tak ledwo mu się udało, ponoć ludzi już stali o 12 w nocy. Brak słów. Jak dziecko wymaga pomocy to państwo to olewa i tylko od rodziny zależy czy jakoś się będzie rozwijac.

gosiek to naprawdę chore, ale niestety prawidziwe w naszym kraju :-:)wściekła/y:
Nasza Ania miała robione badania krwi i moczu profilaktycznie jak miała chyba 3 miesiące. Od tamtego czasu nie mieliśmy zlecanych żadnych badań.
Dużo zdrówka chorowitkom...

Angie, chyba nie porównamy :confused::confused::confused:

Gosiek, trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej.

Mój Piotrek tydzień w domu - paskudne zapalenie gardła. Dostał antybiotyk. Z nudów mu odbija i mam ochotę wystawić go na Allegro ;-)

reklama
Gosiu bardzo Ci współczuje i rozumiem twoje zdenerwowanie bo najgorsza jest ta bezsilność jak stajesz na głowie zeby pomoc swojemu dziecku a tylko kłody pod nogi ci zucaja zamiast ułatwic...:-( Trzymam kciuki za Mirka i Anie!
Alek mi dzis rzygał 5 razy myslałam ze wymiekne:-( Jutro idziemy do lekarza to odrazu pokaze te wyniki. Mam nadzieje ze to cos od jedzenia bo cały obiad wyrzygał i te troszke kaszy co mu dałam...ale potem chciał pic i wkoncu zasnał mam nadzieje ze jutro juz nie bedzie wymiotował...
A i bylismy dzis u ortopedy i stwierdził ze wszystko w poządku z nogami i nie ma zadnej krzywicy jak mi niektórzy sugerowali ze to niby moze być przyczyna póżnego ząbkowania:eek:

Do góry