reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Dzięki Kate, mi tez lekarka powiedziała, że na efekty trzeba bedzie poczekać, ale albo to zbieg okoliczności albo nie wiem co, ale małej wyraźnie sie po tym pogorszylo.

reklama
Gunia my używamy ESpumisanu- skład: symetykon i krzem
Małej bardzo pomogło- dawaliśmy przez kilka dni regularnie według instrukcji i poprawiło się jej znacznie- właściwie mogę powiedzieć, ze nie ma już kolek, więc na razie odstwiliśmy, ale mamy cały czas pod ręka.

głuszek na biały języczek dobry jest Aphtin, możesz kroplę wlać na języczek albo zamoczyć gazić i wytrzeć jężyczek na 100 procent biały nalot zejdzie.
Normalnie profilaktycznie bieżemy Cebion i zauważyła że od tej pory języczek jest rózowiutki :) - to jest witamina c, zmienia odczyn w buzi na kwaskowaty (czy jakoś tak) i języczek się nie zabarwia.
Aphtin używaliśmy na polecenie położnej potem pediatra doradziła cebion i używamy go od 3 tygodnia. Dopóki nie zrobią się takie białe krostki możesz dać sobie spokój z lekarzem (tak powiedziala położna)

głuszku tak jak pisze ewe. ja przegapiłam ten moment
i teraz juz mamy takA specjalnA zawiesine robiona w aptece
na te płeSniawki a jak nie dawałrady ten aphtin to smarowałysmy
pioktanina tylko ze ta na wodzie nie na spirytusie
to juz 3 tydien i juz widac poprawe mi aphtin nie pomagał i tylko pogorszyłam sprawe.
ale jak u ciebi dopiero sie zaczyna to powinien podołac.

na gazy to jak wiem ze zjadłam to co nie powinnam to doraznie przewaznie na noc daje 3 kropelki esputiconu.
ale zadko

Byliśmy dziś na szczepieniu, Agnieszka płakała, ale króciutko, potem sie zamyśliła, jak ja to mówię, czyli wisiała na ramieniu i patrzyła w jeden punkt. Teraz je i śpi ( i mocno ulewa, wczoraj odstawiłam te kropelki przestała sie prężyć i znów zaczęła ulewać :( nie wiem co gorsze )

reklama
Do góry