reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
Agnes, jeśli mała spała na tym policzku, pociekła jej ślinka lub się spociła, to też mogły wyskoczyć jej takie krosteczki.:tak:

U mnie jak zwykle znowu zonk. Jarek odebrał wyniki Jakuba. Jeszcze ich nie widziałam, ale po poziomie żelaza i fotostazie alkalicznej jasno wynika, że ma anemię i niedobory wapnia. A mówiłam lekarce z przychodni, że jest za duży na 1 kropelkę devikapu. Jutro znowu idę prywatnie do kontroli, bo małego czeka leczenie żelazem. W ogóle, to u nas krowa w laboratorium go pokłuła kilka razy, ale krwi nie udało jej się pobrać. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Musieliśmy jechać do laboratorium w Szpitalu Dziecięcym.
No i jeszcze umieram ze strachu przed sepsą. Po feriach szczepię Piotrka Pneumo23.

Kurcze gdyby to była poduszka to chyba by wcześniej jej coś wyskoczyło bo śpi na niej już dobre 3 miesiące. Wszystko piorę w jednym proszku więc to nie od proszku do prania.
Kasiak dzięki za radę spróbuję ją posmarować tą maściom i zobaczę.

Agnes no moja dostała uczulenia właśnie od kaszki malinowej Bobovity, ale myślę, że tu nie chodzi o firmę- tylko o to, że maliny są silnym alergenem, bo to małopestkowiec.

mojemu tez czasem wyskakuja jakies pojedzyncze lub kilka krostek ale on sie strasznie slini i wszystko pcha do buzi a przedewszystkim łapki:-p A od wczoraj ma oczko czerwone tzn białko w rogu i jakos to mu narazie nie schodzi, moze troche zjasniało ale nie ropieje, nie łzawi i nie on nie trze tego oka wiec chyba narazie nie jest to cos strasznego jak myslicie?

Agnes dobrze Kasiunka ci mówi - każde ucuzlenie wygląda inczaj.
COraz bardziej sie przekonuje że Marysia ma teraz alergie kontaktowa. Bo znowu ma wysypkę tylko na nóżkach. I mój maż dzisiaj załaozył sweter wyprany w innym proszku i ją wziął na ręce a tu cała buzia się zaczerwiwnieła - W MOMENCIE!!! Po godiznie zeszło. Kurcze jaką ona ma wrazlią ta skórę.

Abryz a dlaczego ise boisz o sepsę. Przecież nie ma Jakub dpstępu do skupisk ludzi.
Co do zelaza to wiem, ze z tych preparató się nizbyt dobrze wchała a ado tego moze pogłębic alergie. Jak ma poziom żelaza??? Moze więcej mu dawał warzyw bogatych w zelazo. mięsa i polcam ci amarantus- świetna rzecz - i ma mnóstwo żelaza!!!!!

moejmu alergia na szczescie zniknela. ostatnio zaczelam wprowadzac mu sloiczki z dodatkiem mleka, masla itp i narazie nic zlego sie nie dzieje. wlasciwie daje mu juz wszystko co w danym wieku jest dozwolone, tylko mleko nadal bebilon pepti.

ale roznica jest kolosalna z tym co bylo

dla przykladu, tak maly wygladal jako uczulony noworodek

00033823zb.jpg

a teraz:

teraz3wl.jpg

reklama
Głuszku Jakub nie ma styczności, ale Piotrek tak i może coś przynieść za szkoły...
A co to jest amarantus:confused: Pierwszy raz słyszę:baffled:

No to super Kropecka. Różnica ogromna.
Moja Pola nie była uczulona jako noworodek, alergia wyszła jej dopiero w wieku 4 m-cy. Także na początku buzię miała gładziutką. Teraz też już jest znacznie lepiej, najgorszy czas był jak miała 4-5-6 m-cy:sick:

Do góry