reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

choroby dzieciaczków :(

maxin ale przeżyłyście biedactwa :-( :-( :-(
Na szczęście wszystko co złe już za wami :-) :-) :-)
Ja kiedyś przeżyłam z Karoliną jak miała zapalenie krtani, bo wtedy dziecko normalnie zaczyna się dusić (tzn. nie umie złapać powietrza i tak świszczy jakby) i nie wiadomo jak mu pomóc :-( I najlepiej jest wtedy podać zimną wodę (czego dowiedziałam się później) ale wtedy normalnie słabo mi się robiło i nie umiałam nawet zadzwonić na pogotowie :-( Dobrze, że Tomek zachował zimną krew. Gdybym była sama to nie wiem co bym zrobiła... :-(

reklama
och biedna ,to fakt czlowiek w pierwszej chwil nie wie co zrobic,ja nawiet zapomialam numeru na pogotowie,jak tylko jej nozki,raczki i usta sinialy ja juz mnial dosc i tak sie starsznie balam aby jej nie starcici,najgorsze mylis mialam,ciesze nsie ze to juz za nami i modle sie aby nigdy wiecej sie to nie powtorzylo,choc teraz wiem co robic w takim przypadku:szok:

Trini, ja to też przeżyłam 3 lata temu z Piotrkiem o 1 w nocy. Jarek był w pracy. Piotrek zaświszczał,zsiniał i koniec. Dobrze,że miałam w domu budesonid,to go trochę odkorkowałam. Była zima. Pootwierałam wszystkie okna i - czekając na pogotowie - biegałam z nim po domu totalnie spanikowana. Jak przyjechali, Piotrek miał taką delirę z zimna, że lekarz mnie pytał, co ja z nim zrobiłam. Dostał dexawen dożylnie i jakoś doszedł do siebie. Nie spałam do rana.
Teraz mam w domu "zestaw ratunkowy", bo Piotrek ma tendencje do częstego zapalenia krtani. Niestety :-(

dzielna tak myslicie,wydalwo mi sie ze bardzo sanikowala,ofonie jestem trzezwo myslaca ososba i potawrfie zachowac zimna krem,ale to byl pierwszy przypadek gdzie moje wlasne dziecko bylo zagrozone i jakos stalam sie bezradna nawet meza wystarszylam

gdy opiwkowalm sie innymi dzioecmi doskonale radzilam sobie w naglych przypadkach bo wiedzialm,ze musze trzezwo mylesc bo to taka odpowedzielanosc,niewiem czemu przy walsnym dziecku tak spanikowalam i bylam bezradna:baffled: :no: :baffled:

emocje emocje!!!!ja chyba bym sobie nie poradzila!!pamietam ze jak zaczelam plamic w ciazy to zamiast dzwonic go lekarza to zadzwonilam do meza!!!!!!! ?????

reklama
aha jeszcze jedno pyatnko ma!!dlaczego wam lekaze kaza robic te badania?tzn jak to sie stalo, ze zaczelyscie jes robic?

bo ja sie zastanawiam, ze jesli ja milam anemie w ciazy to znaczy ze Hafsa moze miec teraz niedobor zelaza?ale po czym to sie poznaje??mi nikt nie mowil zeby robic jakies badania, a nwet gdybym poszla to chyba by nic nie zrobili!Bo ja wlasnie sie spytalam health visitor co z ta naemia i niedoborem zelaza, to ona spojrzala na Hafe(a ona jest taka grubiotka)i powiedziala, ze to przeciez zdrowa dziewczynka , czego ja chce, ale a tez jestem przy kosci a anemie mialam, to nie zalezy od nazej wagi przeciez!

Do góry