reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

Płock-Asia - ponoć podczas badania genetycznego mozna "ładnie"zobaczyć płec..i rzadko kiedy są pomyłki odnosnie płci, poniewaz raz widać-bo jest dokladne, a dwa Dzidzius ma ukształtowane ..to cos miedzy nózkami;)...Tylko, ze u mnie lekarz robi je dopiero po 20 tygoniu ciąży..Też niedługo na takowe sie wybieramy:)

reklama
nam tez doktor powiedzial ze najlpiej na takie usg to wybrac sie kolo 22-23 tygodnia.dziecko pewni jest juz na tyle rozwiniete ze wyglada jak maly czlowieczk tzn uszka na miejscu i cale jest bardziej proporcjonalne :) No i minki robi :D
a plec to podobno na takim usg jak juz sie stwierdzi to na 100%

najbardzij mnie cieszy ze tak dokladnie mozna dziecko zobaczyc! i nagrac na plyte dla rodziny. az sie doczkac nie moge a tu jeszcze miesiac!ledwo wczoraj na normalnym usg bylam a juz nastepnego doczekac sie nie moge!Jak tak dalej pojdzie to za pare lat jak ktos mnie zapyta jak ciaze wspominam, pamietam to bede mogla powidziec jedynie:"od jednego usg do drugiego" ;D ;D ;D ;D ;D ;D

patrzecie..moja i meżą intuicja nas nie zawiodła:)!!!..przejrzałam posty już z grudnia..i czułam..śniloa nam sie dziewczyka..oto mój cytat z
06 Gru 2005, 07:36:56"odkąd jestem w ciąży- dziwne- wydaje mi sie, ze jak nic -nosze w sobie dziewczynke- i naprawde- w gruncie rzeczy obojętne mi jest czy będzie dzidzius płuci zenskiej czy meskiej- byleby było zdrowiutkie!"
inny cytat:) z 05 Gru 2005, 07:46:13
"Właśnie- u mnie wszyscy(zarówna rodzian, jak i znajomi) zgodnie mówią- to jest chłopiec!że noszę w brzuszku chlopca- tylko my z meżem twierdzimy inaczej-tylko!
Mówią, ze dobrze wyglądam- nic sie nie zmieniłam- ba nawet wyładniałam (jaasne- talia mi zanika! -i jakieś większe biodra sie robią:/)-no, a te wszystkie ich spostrzezenia- to mówia- chłopiec jak nic...błahaha -ja swoje wiem;)"

jeszcze inny cytat:) z 04 Gru 2005, 08:52:02
"śni mi się ostatnio mój dzidzius codziennie- ale zawsze jest w brzuszku:).."nie widziałam" go jeszcze..a maż tak:)- śliczną dziewczynką:)- z ciemnymi oczkami..włoskami.."
i jeszcze inny:) z 03 Gru 2005, 09:27:17 "Ech- dziś śniło mi sie, ze gin powiedział mi- bedzie miała pani-coreczke;)..i mezowi śniła sie córeczka!:)..ale jemu już taka urodzona- i opowiadal, ze była -cała ja:)-jak byłam mala-ciemna karnacja i ciemne oczka i włoski:)- i juz mówiła do niego-tatusiu:)"
i juz nie zanudzam..bo wiecej tego jest..i moglabym tak w nieskonczoność:)- ostatni cytat z 02 Gru 2005, 08:45:52 "Wiekszość mówi-to będzie chłopiec..a we mnie(i w meżu tkwi przekonanie, ze mamy juz Klaudysie).."

i MAMY KLAUDYSIĘ:)!

Rusalko ale sie ciesze:)))))))) Super ze dziewczynka i tak jak wlasnie przeczuwaliscie - niesamowite!!!!!!

GRatulacje!!!

Jej jak fajnie!!!!!
Mi sie tez zawsze snila dziewczynka, nawet ostatnio......I zawsze we wrozbach mi wychodzilo ze bedzie dziewczynka - Weronika.
A cala rodzina mowi ze chlopiec, tak samo jak Tobie Rusalko, ze dobrez wygladam itp.
Zobaczymy, moze juz w lutym, na USG polowkowym.....

no rusaleczko, fajnie, ze juz wiesz i intuicja to jednak dobra rzecz :laugh:
mi tam objawy niby wskazywaly dziewczynke, ja cos czulam w kosciach chlopca i jedna znajoma jak mnie zobaczyla to stwierdzila ze na 100% chlopak, a ostatnio snila mi sie dzidzia i byla dziewczynka hihi

Rusałko gratuluje bardzo:)))) Tak jak chciałaś:)))) U mnie dzidzia jak sie odsłoni to w poniedziałek bedzie wiadomo:)))) Buziaki i jeszcze raz gratulacje!!!!!!! ::) ::) ::)

dziekujemy Wam dziewczeta! i Trzymamy kciukasy:)- oby nam się nasza mlodzież:)- jak mawia moj gin:)- pokazywała:)

No, ja też w poniedziałek będę podglądać Dzidzię :) Mam nadzieję, że coś pokaże... Ja po cichu licze na dziewczynkę... Przeczuć raczej nie mam, albo bywają sprzeczne, choć w sumie chyba częściej na chłopca. Wszycy przepowiadają mi też małego mężczyznę. I juz trzy razy śnił mi się synek, a właściwie, że USG pokazało chłopca. Ale podobno sny się na odwrót sprawdzają :)

Ech, nie ma co gdybać. Trzeba się zaciąć w sobie o doczekać poniedziałkowego wieczoru i mieć nadzieję, że Maluch nie będzie tajemniczy :) Cokolwiek nie będzie, będzie super! Przy drugim dziecku będę polować na tą druga płeć :)

Oj tak tak- ja drugiego pragnę chlopca:)..w sumie tak sobie z męzem wymarzyliśmy- pierwsza dziewczynkę..drugiego chlopca;)..50 % marzeń(zobaczymy jak sie urodzi:) spełnione:)

reklama
Rusaleczko GRATULACJE!!!! ;D
Ciekawe jak u mnie sie sprawdzi bo zawsze chcialam pierwszego chlopca a teraz mam przeczucie, ze to dziewczynka i bardzo sie ciesze :D Zobaczymy moze 30-go (ide na USG)

Do góry