reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chipsy podczas karmienia piersią?

Julcia5536

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny karmię piersią 15 msc córkę dzisiaj naszła mnie ochota na parę chipsów i nie mogłam się oprzeć, myślicie że można sobie na to pozwolić czy jeszcze nie?

reklama
reklama
Możesz jeść wszystko. Treść pokarmową nie przechodzi do mleka matki, a jedynie to, co potem jest we krwi. Jedyne ograniczenie przy Kp, to kiedy dziecko ma uczulenie na składniki mleka krowiego, które kobieta pije. Tylko wtedy zalecane są eliminacje z diety.

Mogę rzucić żartem?
- Czy można jeść kebaba podczas karmienia?
- Nie. Sos może wpaść dziecku do oka. ;)

Więc smacznego, tylko nie nakrusz maluchowi na głowę ;)

Możesz jeść wszystko. Treść pokarmową nie przechodzi do mleka matki, a jedynie to, co potem jest we krwi. Jedyne ograniczenie przy Kp, to kiedy dziecko ma uczulenie na składniki mleka krowiego, które kobieta pije. Tylko wtedy zalecane są eliminacje z diety.

Mogę rzucić żartem?
- Czy można jeść kebaba podczas karmienia?
- Nie. Sos może wpaść dziecku do oka. ;)

Więc smacznego, tylko nie nakrusz maluchowi na głowę ;)

To ja znam, że nie wolno arbuza. Bo strasznie kapie i potem się główka dziecku lepi 😝

Do góry