reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

jaslyszalam ze jak sa male zwierzeta w fdomu to to grozi poronieniem przy wczesnej ciazy

Kinga chyba bialka albo magnezu ale raczej bialka brakuje :)a dlatego nie mozna malowac paznkoci jak sie idzie na porodowke?wiem ze to nie najwazniejsze ale jak ktos zawszze ma pomalowane to i na ta porodowke tez bedzie mial wiec czasem sie rodzi nawet z nienacka to chyba zmywac nie bedzie w biegu :p

Lovely gratuluje zaliczenia:)moze i to fasolka kto wie

ja dzis powinnam miec(chyba) ale objawow sobie nie wynajduje bo ich nie ma i fasolki tez niestety:)

ale jestem padnietam chyba zaraz sie poloze i zasne:)mialam cos jeszcze napisac ale juz nie pamietam;p

reklama
Kinga kiedyś mówiło się,że te kreski na paznokciach to od za dużej ilości cukru,ale szczerze mówiąc to nie wiem czy ta teoria nadal jest aktualna:) edit:) znalazłam odpowiedź:
Białe kreski na paznokciach

Są najczęściej odzwierciedleniem niedoboru żelaza. Mogą być także efektem niegroźnego rogowacenia paznokci. Bardzo wyraźne białe plamki to sygnał, że źle się dzieje w żołądku i jelitach. Brązowa otoczka na paznokciach mówi o zaburzeniu pracy nerek, a żółte przebarwienia zwiastują grzybicę. Przyczyną rozdwajania się paznokci bywają zaburzenia pracy tarczycy lub brak witamin i mikroelementów.

a jestem wolontariuszką, jestem:) kolejne zadanie sobie już jakiś czas temu dołożyłam:p

anastazja o masz....a ja znalazlam ze to niedobor wapnia :) to teraz to juz w ogole nie wiem hehe....Łucji wlasnie takie sie zrobily :/

cornelka nie mozna miec pomalowanych, bo jakby cos szlo nie tak to miedzy innymi widac np po siniejacych paznokciach u rak...a jak beda pomalowane to nic nie bedzie widac :) tak mi przynajmniej lekarka tlumaczyla :D
hehe pewnie ze nie bedzie zmywac w biegu :D tu raczej chodzilo o celowe malowanie, zeby wtedy ladnie wygladac :)

Cornellka! dziękuję :*
a co do objawów to ja też staram się nie wynajdować nic na siłę... myślę racjonalnie i wydaje mi się że nic nie czuć, nic się nie dzieje, nie mam żadnych objawów :(

Anastazja! podziwiam :) też byłam daaawno temu, ale potem doszło dużo obowiązków w liceum przed maturą i potem już przestałam być...

Teraz jak się nie muszę uczyć to nie wiem co robić z wolnym czasem :p już posprzątałam pokój i teraz nie wiem za co się wziąć :p nuuuda :(

lovely to przyjedz do mnie, ja ci znajde zajecie :p

anastazja hehe ja to nawet o tym nie slyszalam....ale rozne inne np. ze kobieta w ciazy nie moze podawac do chrztu bo wtedy jej dziecku albo chrzesniakowi cos sie stanie.....a ludzie w to wierza ehhhh :D

Niedługo przyjedzie mój boy to mi nie będzie nudno :D

A ja jak czytam niektóre zabobony ciążowe to się zastanawiam co za debil to wymyśla, w necie pełno jest takich głupot :/

cornelka:)
nmaa porodowke nei mozna meic pomalowanych paznokci w gre wchodzi tylko bezbarwny lakier i odzywka ewentualnie bezbarwna - gdyz po paznoikciach poznaja czy dochodzi krew czy cos takiego - wiem ze wtedy panokcie zmieniaja kolor dlatego w niedzile moj M pomalowal mi frencza u stop - wyszlo mu super tylko jedna kreska troche krzywo - bo ja juz schylic sie nie umie chodze w klapkach bo innych butow nie zaloze no ew. mam balerinki na gumke wiec jest spoko nawet ...kolor wyszedl taki jaki mial wyjsc :) wiec sie ciesze:) jutro mam usg i dowiem sie czy bedzie cc czy naturalny porod trzymajcie kciuki za naturalny :) jestem ciekawa jak moje wyniki z morfologi i moczu

reklama
Do góry