reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

czesc dziewczynby zasiadlam z jaajeczxnica z grzybkami bo tatusiek nazbieral i przyniosl corce :p
anijka zaraz posle ci linka co do becikowego - neistety ty juz na ten przepis sie zalapiesz ja wrazie czego tez wzielam takie zaswiadczenie bo w ciazy maialm 3 lekarzy ale 1 tylko potweirdzil ciaze i to byl 9 tydzien i 1 dzien - w katrcie ona musiala jakos okresilic dokaldnie wiek ciazy wiec idz i pwoeidz ze chcesz zaswiadczenie - ja mama napisane na recepcie ze potweirdza ze ciaza byla rozpoznana w 9 tyg i 1 dniu i pieczec i podpis lekarza ... teraz to roznie jest nie wiem czy twoja obecna ginka ci takei wystawi naprawde sie nei orientuje ale przejdz sie tez do tej 1 bo napewneo musiala okreslc doklandie w karcie przebiegu ciazy ...
coi do praw rodzicielskich to dostaniesz je w dniu ukonczenia 18lat nie musiasz dac mamy mozesz dac swojego partnera jak ma skonczone 18 lat
i co do porodu to wole naturalnie w 100 procentach bo po cc niby latwy porod ale dochodzi sie nawet 5 meisiacy - moja kolezane do dzis boli a jej maluch ma juz pol roku ;/
shira jasne ze dam znacco tam u kluseczki jestem ciekawa ile juz wazy ile w ciazu 2 tyg przytyla bo ja w ciazu 2 tyg 4 i pol kilo ponoc nawiecej tyje sie na koniec bo samą mase nabiera dzidzius
a co do tego z emoj maluje mi paznokcie to nie ma to tamto ostatnie miesiace dalam mu szkole niech sie stara chlopak:)zrozumail chyba wszystko ... kurcze musze sie dzis jakos ogolic zas beda cyrki w wannie heheheh

reklama
Anastazzja wow. Kiedy czas na to wszystko znajdujesz? I jeszcze masz czas na naukę...
Patrycjaa już niedługo będziesz mężatką. Super masz z tym weselem :-) gdzie jedziecie w podróż poślubną?
Niunia już niedługo będziesz miała maleństwo przy sobie, nie w brzuszku :tak: nie boisz się porodu? Ja bym pewnie panikowała :zawstydzona/y:
A ja już większość mam przeniesione na nowe mieszkanie :cool2: nabawiłam się efektu ubocznego - tzw. zakwasy :eek: a tu jeszcze tyle do zrobienia :no: wszystko ja muszę czyścić, a mój kolega nie kwapi się :wściekła/y:
W środę przyjeżdża mój piesek i będzie się dalej poznawał z kotem :rofl2: na pewno będzie śmiesznie :happy:

Ojojojjj... ale się dziewczynki rozpisałyście:D Ledwo nadążam za waszymi postami:)))
Widze Shira, że masz takie samo podejście do studiowania co ja:))) Ja to leń jestem... ale non stop sobie coś wynajduje do roboty... ale to tylko dlatego, ze wszystko szybko mi się nudzi:D hehe
Anastazja, jestem pod wielkim wrażeniem Twojego pełnego grafiku;))) A gdzie jesteś wolontariuszką??? znaczy się co robisz??? Ja też od dwóch lat działam w wolontariacie...:))) Fajna sprawa:)

Niunia, ale ten pierwszy lekarz nie założył karty a nic nigdzie nie zapisał w tym jest problem :confused2: A w mojej obecnej karcie ciąży jest napisane 16/17 tydzień.. Ale przecież karta nie jest potrzebna do tego tylko ma być to na zaświadczeniu napisane.. Hm. No zobaczymy, spytam jej się delikatnie jak pójdę następnym razem :tak:
A co do cc to różnie bywa.. Ja np. mam znajomą co miała cc i po tygodniu już nic a nic nie czuła.. :) no ale fakt, 5 miesięcy się jeszcze męczyć potem to koszmar.. :no:

Patrysiu ale Ci fajnie :)) Zaraz będziesz mężatką i będziesz mogła sie starać o dzidziunie :)) I jeszcze podróż poślubna no bajka ! Ciekawe kiedy mnie to spotka ... :p "Plany" mamy takie, że po studiach :pP Ale jak to będzie to się okaże :)

Heh wczoraj byłam u kuzynki i nie mogłam sie napatrzeć na jej cudowny 5-miesięczny brzuszek :)) Kurde wygląda tak ślicznie ! No cud, miód i orzeszki :))

Anijka i Niunia Wy zaraz też będziecie miały Kruszynki obok siebie ahh super :))
Zazdroszcze ale tylko tak w przenośni :p Tak pozytywnie :))

Elisse jak tam randka sie udała????? Nic nie napisałaś o niej ... :(

Anastazzja ło matko! to kiedy Ty masz czas na cokolwiek? nie nudzisz się nigdy widzę ;)

Anjika! kurcze ale to prawo pokręcone jest :/ mam nadzieję, że uda się wszystko załatwić bez problemów :)

shirra echh też bym mogła patrzeć na brzusie i patrzeć :) cudne są kobietki w ciąży! :)
Ja chcę też swój brzusio ;(

anijka zle mne zrozumiaals nei chodzi o karte ciazy co masz przy sobie .. musi lekarz miec przebieg choroby to sie nazywa i jezeli bylas u lekarza musisz miec napeweno tam zalozona kartoteke wiec tam bedzie ten przebieg choroby i musiala przeciez wpisac jakis tydzien w ktorym aktualnie bylas wiedz idz i powiedz ze chcesz wyciagnac swoja kartoteke albo chociaz skopiowac bo potrzebujesz zasiwadczenie idz i sie pluj:p:)

A ja Wam powiem z czystym sumieniem, że pragnienie posiadania dziecka mi troche przeszło ;D Już nie myśle o tym tak obsesyjnie jak do tej pory ;)) Nie powiem, że w ogóle nie myśle, bo bym skłamała, ale dałam sobie troche luzu :) Dalej zbytnio nie uważamy. Kochamy sie kiedy chcemy bez niczego. W dni płodne jesteśmy bardziej ostrożniejsi, ale wiadomo, że to różnie bywa ;D
W niedziele mam spodziewany termin @. I wtedy zaczne więcej myśleć o dzidzi, ale jak przyjdzie @ poczuje lekki ukłucie serca i zapomne :)
Najgorzej jest jak widze kobietki z brzuszkami, z wózkami, z kochanymi szkrabami... Wtedy im zazdroszcze, ale zaraz odzywa się rozum, że to jeszcze nie pora, ze względów finansowych ...
i tak się kręci wszystko w kółko :p

reklama
Do góry