reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

czesc dziewczynby zasiadlam z jaajeczxnica z grzybkami bo tatusiek nazbieral i przyniosl corce :p
anijka zaraz posle ci linka co do becikowego - neistety ty juz na ten przepis sie zalapiesz ja wrazie czego tez wzielam takie zaswiadczenie bo w ciazy maialm 3 lekarzy ale 1 tylko potweirdzil ciaze i to byl 9 tydzien i 1 dzien - w katrcie ona musiala jakos okresilic dokaldnie wiek ciazy wiec idz i pwoeidz ze chcesz zaswiadczenie - ja mama napisane na recepcie ze potweirdza ze ciaza byla rozpoznana w 9 tyg i 1 dniu i pieczec i podpis lekarza ... teraz to roznie jest nie wiem czy twoja obecna ginka ci takei wystawi naprawde sie nei orientuje ale przejdz sie tez do tej 1 bo napewneo musiala okreslc doklandie w karcie przebiegu ciazy ...
coi do praw rodzicielskich to dostaniesz je w dniu ukonczenia 18lat nie musiasz dac mamy mozesz dac swojego partnera jak ma skonczone 18 lat
i co do porodu to wole naturalnie w 100 procentach bo po cc niby latwy porod ale dochodzi sie nawet 5 meisiacy - moja kolezane do dzis boli a jej maluch ma juz pol roku ;/
shira jasne ze dam znacco tam u kluseczki jestem ciekawa ile juz wazy ile w ciazu 2 tyg przytyla bo ja w ciazu 2 tyg 4 i pol kilo ponoc nawiecej tyje sie na koniec bo samą mase nabiera dzidzius
a co do tego z emoj maluje mi paznokcie to nie ma to tamto ostatnie miesiace dalam mu szkole niech sie stara chlopak:)zrozumail chyba wszystko ... kurcze musze sie dzis jakos ogolic zas beda cyrki w wannie heheheh

reklama
Anastazzja wow. Kiedy czas na to wszystko znajdujesz? I jeszcze masz czas na naukę...
Patrycjaa już niedługo będziesz mężatką. Super masz z tym weselem :-) gdzie jedziecie w podróż poślubną?
Niunia już niedługo będziesz miała maleństwo przy sobie, nie w brzuszku :tak: nie boisz się porodu? Ja bym pewnie panikowała :zawstydzona/y:
A ja już większość mam przeniesione na nowe mieszkanie :cool2: nabawiłam się efektu ubocznego - tzw. zakwasy :eek: a tu jeszcze tyle do zrobienia :no: wszystko ja muszę czyścić, a mój kolega nie kwapi się :wściekła/y:
W środę przyjeżdża mój piesek i będzie się dalej poznawał z kotem :rofl2: na pewno będzie śmiesznie :happy:

Ojojojjj... ale się dziewczynki rozpisałyście:D Ledwo nadążam za waszymi postami:)))
Widze Shira, że masz takie samo podejście do studiowania co ja:))) Ja to leń jestem... ale non stop sobie coś wynajduje do roboty... ale to tylko dlatego, ze wszystko szybko mi się nudzi:D hehe
Anastazja, jestem pod wielkim wrażeniem Twojego pełnego grafiku;))) A gdzie jesteś wolontariuszką??? znaczy się co robisz??? Ja też od dwóch lat działam w wolontariacie...:))) Fajna sprawa:)

Niunia, ale ten pierwszy lekarz nie założył karty a nic nigdzie nie zapisał w tym jest problem :confused2: A w mojej obecnej karcie ciąży jest napisane 16/17 tydzień.. Ale przecież karta nie jest potrzebna do tego tylko ma być to na zaświadczeniu napisane.. Hm. No zobaczymy, spytam jej się delikatnie jak pójdę następnym razem :tak:
A co do cc to różnie bywa.. Ja np. mam znajomą co miała cc i po tygodniu już nic a nic nie czuła.. :) no ale fakt, 5 miesięcy się jeszcze męczyć potem to koszmar.. :no:

Patrysiu ale Ci fajnie :)) Zaraz będziesz mężatką i będziesz mogła sie starać o dzidziunie :)) I jeszcze podróż poślubna no bajka ! Ciekawe kiedy mnie to spotka ... :p "Plany" mamy takie, że po studiach :pP Ale jak to będzie to się okaże :)

Heh wczoraj byłam u kuzynki i nie mogłam sie napatrzeć na jej cudowny 5-miesięczny brzuszek :)) Kurde wygląda tak ślicznie ! No cud, miód i orzeszki :))

Anijka i Niunia Wy zaraz też będziecie miały Kruszynki obok siebie ahh super :))
Zazdroszcze ale tylko tak w przenośni :p Tak pozytywnie :))

Elisse jak tam randka sie udała????? Nic nie napisałaś o niej ... :(

Anastazzja ło matko! to kiedy Ty masz czas na cokolwiek? nie nudzisz się nigdy widzę ;)

Anjika! kurcze ale to prawo pokręcone jest :/ mam nadzieję, że uda się wszystko załatwić bez problemów :)

shirra echh też bym mogła patrzeć na brzusie i patrzeć :) cudne są kobietki w ciąży! :)
Ja chcę też swój brzusio ;(

anijka zle mne zrozumiaals nei chodzi o karte ciazy co masz przy sobie .. musi lekarz miec przebieg choroby to sie nazywa i jezeli bylas u lekarza musisz miec napeweno tam zalozona kartoteke wiec tam bedzie ten przebieg choroby i musiala przeciez wpisac jakis tydzien w ktorym aktualnie bylas wiedz idz i powiedz ze chcesz wyciagnac swoja kartoteke albo chociaz skopiowac bo potrzebujesz zasiwadczenie idz i sie pluj:p:)

A ja Wam powiem z czystym sumieniem, że pragnienie posiadania dziecka mi troche przeszło ;D Już nie myśle o tym tak obsesyjnie jak do tej pory ;)) Nie powiem, że w ogóle nie myśle, bo bym skłamała, ale dałam sobie troche luzu :) Dalej zbytnio nie uważamy. Kochamy sie kiedy chcemy bez niczego. W dni płodne jesteśmy bardziej ostrożniejsi, ale wiadomo, że to różnie bywa ;D
W niedziele mam spodziewany termin @. I wtedy zaczne więcej myśleć o dzidzi, ale jak przyjdzie @ poczuje lekki ukłucie serca i zapomne :)
Najgorzej jest jak widze kobietki z brzuszkami, z wózkami, z kochanymi szkrabami... Wtedy im zazdroszcze, ale zaraz odzywa się rozum, że to jeszcze nie pora, ze względów finansowych ...
i tak się kręci wszystko w kółko :p

reklama
Do góry