reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

jaslyszalam ze jak sa male zwierzeta w fdomu to to grozi poronieniem przy wczesnej ciazy

Kinga chyba bialka albo magnezu ale raczej bialka brakuje :)a dlatego nie mozna malowac paznkoci jak sie idzie na porodowke?wiem ze to nie najwazniejsze ale jak ktos zawszze ma pomalowane to i na ta porodowke tez bedzie mial wiec czasem sie rodzi nawet z nienacka to chyba zmywac nie bedzie w biegu :p

Lovely gratuluje zaliczenia:)moze i to fasolka kto wie

ja dzis powinnam miec(chyba) ale objawow sobie nie wynajduje bo ich nie ma i fasolki tez niestety:)

ale jestem padnietam chyba zaraz sie poloze i zasne:)mialam cos jeszcze napisac ale juz nie pamietam;p

reklama
Kinga kiedyś mówiło się,że te kreski na paznokciach to od za dużej ilości cukru,ale szczerze mówiąc to nie wiem czy ta teoria nadal jest aktualna:) edit:) znalazłam odpowiedź:
Białe kreski na paznokciach

Są najczęściej odzwierciedleniem niedoboru żelaza. Mogą być także efektem niegroźnego rogowacenia paznokci. Bardzo wyraźne białe plamki to sygnał, że źle się dzieje w żołądku i jelitach. Brązowa otoczka na paznokciach mówi o zaburzeniu pracy nerek, a żółte przebarwienia zwiastują grzybicę. Przyczyną rozdwajania się paznokci bywają zaburzenia pracy tarczycy lub brak witamin i mikroelementów.

a jestem wolontariuszką, jestem:) kolejne zadanie sobie już jakiś czas temu dołożyłam:p

anastazja o masz....a ja znalazlam ze to niedobor wapnia :) to teraz to juz w ogole nie wiem hehe....Łucji wlasnie takie sie zrobily :/

cornelka nie mozna miec pomalowanych, bo jakby cos szlo nie tak to miedzy innymi widac np po siniejacych paznokciach u rak...a jak beda pomalowane to nic nie bedzie widac :) tak mi przynajmniej lekarka tlumaczyla :D
hehe pewnie ze nie bedzie zmywac w biegu :D tu raczej chodzilo o celowe malowanie, zeby wtedy ladnie wygladac :)

Cornellka! dziękuję :*
a co do objawów to ja też staram się nie wynajdować nic na siłę... myślę racjonalnie i wydaje mi się że nic nie czuć, nic się nie dzieje, nie mam żadnych objawów :(

Anastazja! podziwiam :) też byłam daaawno temu, ale potem doszło dużo obowiązków w liceum przed maturą i potem już przestałam być...

Teraz jak się nie muszę uczyć to nie wiem co robić z wolnym czasem :p już posprzątałam pokój i teraz nie wiem za co się wziąć :p nuuuda :(

lovely to przyjedz do mnie, ja ci znajde zajecie :p

anastazja hehe ja to nawet o tym nie slyszalam....ale rozne inne np. ze kobieta w ciazy nie moze podawac do chrztu bo wtedy jej dziecku albo chrzesniakowi cos sie stanie.....a ludzie w to wierza ehhhh :D

Niedługo przyjedzie mój boy to mi nie będzie nudno :D

A ja jak czytam niektóre zabobony ciążowe to się zastanawiam co za debil to wymyśla, w necie pełno jest takich głupot :/

cornelka:)
nmaa porodowke nei mozna meic pomalowanych paznokci w gre wchodzi tylko bezbarwny lakier i odzywka ewentualnie bezbarwna - gdyz po paznoikciach poznaja czy dochodzi krew czy cos takiego - wiem ze wtedy panokcie zmieniaja kolor dlatego w niedzile moj M pomalowal mi frencza u stop - wyszlo mu super tylko jedna kreska troche krzywo - bo ja juz schylic sie nie umie chodze w klapkach bo innych butow nie zaloze no ew. mam balerinki na gumke wiec jest spoko nawet ...kolor wyszedl taki jaki mial wyjsc :) wiec sie ciesze:) jutro mam usg i dowiem sie czy bedzie cc czy naturalny porod trzymajcie kciuki za naturalny :) jestem ciekawa jak moje wyniki z morfologi i moczu

reklama
Do góry