reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

zuziaczek i pauluska.....wydaj mi sie, ze dopoki nie ma sie chociaz jednego to nie ma co gdybac ile chce sie miec dzieci :D bo majac pierwsze i wiedzac jak to wyglada od drugiejs trony nagle sprawia ze plany ulegaja zmianie i liczba dzieci ktore chce sie miec nagle kurczy sie :D

oliwka ja mam 24 lata i dwojke ale nie decydowalabym sie na trzecie...bo u mnie 3jka nie wchodzi w gre...jesli byloby 3 to musialobyc i 4 :p a prawda jest taka...ze o ile na poczatku ma sie dla dziecka po starszych itd...to pozniej robi sie juz klopot jak pory roku sie zmieniaja i wszystkim trzeba cos kupic...wszystkim trzeba kupic a to ksiazki do szkoly...a to wycieczki...a to wyjscia...to nie sa male kwoty i wedlug mnie trzeba miec juz na prawde stabilna sytuacje finansowo-mieszkaniowa zeby sie dalej rozmnazac....takie jest moje zdanie :)
co do wieku to masz racje..lepiej wczesniej niz za pozno :)

elisse zgadzam sie z toba w 100% majac 3 to srodkowe przewaznie ma najgorzej...starsze jest juz postrzegane za to dojrzalsze...najmlodsze najbardziej rozpieszczane i male...a srodkowe? ani to ani to....sami psychologowie o tym mowia, ze czesto tak bywa...dlatego tez u mnie tylko 2 albo 4 jesli juz... :D wiec pki co stanelam na 2jce heheheh

reklama
KINGA powiem ci tak mój Daniel nieżle zarabia do tego dostawiany na wiosne 2 pokoje kuchnie i łazienke bo mieszkamy z teściami ,i mam nadzieję że na zime już będzie to wykończone ,poza tym mam ubranka a wózek i reszte rzeczy potrzebnych maluszkowi mam dostać od koleżanki.Więc jedyny wydatek to pieluchy i odżywki .Jestem tego zdania że damy sobie rade i to nie jest tylko moja decyzja a nasza wspólna ,pradwopodobnie będe się decydować przy cc na podwiązanie jajnków bo następna ciąza i cc nie wchodzi w gre ze względów zdrowotnych.noi powiem wam że się nam udało w 1 cylku i dziś znów zrobiłam test i jestem w ciąży.

mazia, cornelka ja tez srodkowa :D

oliwka gratulacje!!! :)
ja mowilam o pozniejszych wydatkach...jak dzieci sa juz w wieku szkolnym :) na poczatku moim zdaniem najlatwiej utrzymac dziecko/dzieci....bo wbrew pozorom wydaje sie duzo mniej niz pozniej... :)
myslalam, ze w naszym kraju podwiazywanie jajnikow jest zabronione?

Oliwka gratuluję :-D jest takie powiedzenie: "małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci - większy ;-)"
Też jestem środkowa ;-) nieraz miałam problemy przez to :tak: do dziś jestem mediatorem miedzy moimi siostrami i jestem bardziej kompromisowa :-)

reklama
Ja sądzę, ze gdy dziecko jest malutkie to bardziej potrzeba czasu niz pieniedzy. A gdy dziecko idzie do szkoly to mysle ze jak sie ma 1 to w zupelnosci wystarczy pieniedzy..

Gratuluje Oliwka ;))))

[url=http://www.suwaczki.com/]
[/URL]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry